Onderneemster Linda van der Berg overhandigde op donderdag 30 juni in de Notaristuin een plaquette aan de inwoners van Winterswijk.

De parelketting en snippers van liefdesbrieven als kunstwerk ‘Voor altijd en eeuwig’ in de Notaristuin staat er al een tijd. Daar stond altijd een plaquette bij met tekst over het kunstwerk. Deze tekst was alleen niet drempelvrij. Linda van der Berg vond dat jammer. Het kunstwerk is namelijk niet alleen geschikt om te zien, maar ook om er doorheen te lopen, te voelen en erop te spelen. Zo heeft kunstenaar Karin Colen het ook bedoeld.

Bord met uitleg in braille over kunstwerk 'Voor altijd en eeuwig' in de Notaristuin.

Maatschappelijk ondernemen

Linda werkte ruim een halfjaar als projectleider bij de gemeente Winterswijk en bouwde de nieuwe website: www.winterswijk.nl. In het kader van maatschappelijk ondernemen wilde zij -na afronding van het project- iets teruggeven aan de gemeenschap: ‘Een kleine geste aan de inwoners in de vorm van een plaquette bij het kunstwerk in de Notaristuin. Niet alleen in tekst, maar ook in braille, met een beschrijving van wat er te zien en te voelen is. Zodat het kunstwerk toegankelijk is voor iedereen en iedereen mee kan doen.

Iedereen laten genieten van kunst

Yvon Boerman onthult samen met Linda van der Berg het bord in braille met uitleg over het kunstwerk in de Notaristuin.
Yvon Boerman onthult samen met Linda van der Berg het bord in braille met uitleg in de Notaristuin.

Het plaquette is te zien én voelen in de Notaristuin, bij het kunstwerk ‘Voor altijd en eeuwig’.  De onthulling van de plaquette vond plaats op donderdag 30 juni. In een zonovergoten Notaristuin vond de symbolische overhandiging plaats. Yvon Boerman onthulde de plaquette met de brailletekst. Yvon is inwoner van Winterswijk en zelf blind. Dankzij de mooie bijdrage van Linda kunnen mensen zoals Yvon nu de kunst in de Notaristuin ervaren.