Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Let op: U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat.

Online melden gevonden of verloren voorwerp

Melden voorwerp

U meldt het verloren of gevonden voorwerp bij de gemeente.

Na de aangifte kunt u ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. U krijgt dan een oproep van de gemeente als de eigenaar zich heeft gemeld.

U kunt het gevonden voorwerp ook in bewaring geven bij de gemeente. Vraag dan om een bewijs daarvan.

Als de gemeente uw verloren voorwerp denkt te hebben gevonden, krijgt u een oproep.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp.

Bewaartermijn

Bij de aangifte kunt u aangeven dat u de eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, bent u de eigenaar van het voorwerp.

Als u het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450 waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet u zich na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.

Gevonden voorwerpen maand oktober 2022

Hieronder volgt opsomming van voorwerpen:

  • sleutels
  • (zonne)brillen
  • sieraden
  • step
  • kindermutsje
  • accu van e-bike
  • kinderportemonneetje 

Identiteitsbewijs

U bent uw paspoort of identiteitskaart kwijt. U hoeft niet eerst aangifte te doen bij de politie. Meld het verlies zo snel mogelijk bij de gemeente. U kunt dan ook direct een nieuw document aanvragen.
Als iemand uw identiteitskaart of paspoort heeft gevonden en bij de gemeente heeft ingeleverd, dan wordt deze vernietigd. Voor de veiligheid is deze kaart niet meer geldig. U moet dan een nieuwe identiteitskaart of paspoort aanvragen.

Fietsen

Fiets gestolen? Doe aangifte bij de politie. Of kijk op Fiets kwijt.