Als u iets bent verloren of hebt gevonden, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Let op: U moet wél aangifte doen bij de politie als u denkt dat het om diefstal gaat.

Online melden gevonden of verloren voorwerp

Melden voorwerp

U meldt het verloren of gevonden voorwerp bij de gemeente.

Na de aangifte kunt u ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. U krijgt dan een oproep van de gemeente als de eigenaar zich heeft gemeld.

U kunt het gevonden voorwerp ook in bewaring geven bij de gemeente. Vraag dan om een bewijs daarvan.

Als de gemeente uw verloren voorwerp denkt te hebben gevonden, krijgt u een oproep.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp.

Bewaartermijn

Bij de aangifte kunt u aangeven dat u de eigenaar wilt worden van het gevonden voorwerp. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, bent u de eigenaar van het voorwerp.

Als u het voorwerp in bewaring hebt gegeven aan de gemeente, kunt u alleen eigenaar worden als het voorwerp meer dan € 450 waard is. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen een jaar ophaalt, moet u zich na dat jaar binnen een maand melden bij de gemeente.

Gevonden voorwerpen maand januari 2023

Hieronder volgt opsomming van voorwerpen:

  • Sleutels
  • (Zonne)brillen
  • Sieraden
  • Rugzakje
  • Portemonnee
  • Handschoenen
  • Draadloze oortjes

Identiteitsbewijs

Bent u uw paspoort of ID-kaart kwijt? Of is het document gestolen? Geef dit zo snel mogelijk aan ons door, om misbruik te voorkomen. Lees meer informatie over op de pagina Paspoort of ID-kaart kwijt of gestolen

Als iemand uw document vindt en  bij ons inlevert, dan krijgt u het document niet terug. Voor de veiligheid is het document niet meer geldig. U kunt een afspraak maken om een nieuw document aan te vragen. Uiteraard laten we u weten dat uw document is gevonden.

Identiteitsbewijs gevonden

Heeft u een identiteitskaart of paspoort gevonden? Lever deze dan bij ons in. Wij nemen contact op met de eigenaar van het document. Voor de veiligheid is deze kaart niet meer geldig en daarom vernietigen wij het document.

Fietsen

Fiets gestolen? Doe aangifte bij de politie. Of kijk op Fiets kwijt.