De gemeente Winterswijk en architectenbureau Buro Harro zijn genomineerd voor de Gelderse prijs voor ruimtelijke kwaliteit (GPRK) 2022. Met het project Vrijheidspark speelden zij zich voor deze prijs in de kijker. Samen met nog 14 andere genomineerden strijden zij om de juryprijs en de publieksprijs. Stemmen voor de publieksprijs kan tot en met 15 december via www.gelderland.nl/gprk2022(externe link).

Volgens het adviespanel sluit het project mooi aan bij het thema van 2022, 'De Kunst van het Kiezen'. Over het Vrijheidspark zegt het panel: "Herinrichting verkeersruimte tot parkachtige verblijfsruimte - verrassend en royaal kiezen voor een transformatie van straten en parkeerplaatsen naar een eigentijdse ontmoetingsplek in het centrum van het dorp: sfeervol, verfrissend en leefbaar". 

Juryprijs en publieksprijs

Op vrijdag 25 november is de jurydag met een 'Gebiedenparade'. Elke genomineerde pitcht dan zijn genomineerde project en beantwoordt vragen van de jury. Er zijn zowel een juryprijs als een publieksprijs te winnen. Beide prijzen bedragen € 10.000 te besteden aan het project. De prijsuitreiking is op 19 december.