Het winkelcentrum van Winterswijk is een voetgangersgebied. U mag er alleen laden en lossen op vaste tijden en dagen. Wilt u op een ander tijdstip rijden in het voetgangersgebied, dan heeft u een ontheffing nodig.

Laad- en lostijden

Om winkels te bevoorraden mogen winkeliers en leveranciers op de volgende tijden in het voetgangersgebied rijden:

  • maandag tot en met donderdag: van 00.00 tot 12.00 uur en van 18.00 tot 24.00 uur
  • vrijdag van 00.00 tot 12.00 uur en van 21.00 tot 24.00 uur

Ontheffing aanvragen voor andere tijdstippen

Wilt u buiten de laad- en lostijden in het voetgangersgebied rijden, dan heeft u een ontheffing nodig. Ga naar de vergunningchecker(externe link). Kies voor ‘Overige activiteiten’ daarna ‘parkeren en/of rijden in de binnenstad’ en vul de vragen in. Als u klaar bent in de vergunningchecker kunt u de vergunning direct online aanvragen.

Vraag ontheffing aan(externe link)

Tijdelijke ontheffing

In de meeste gevallen gaat het om een tijdelijke ontheffing, bijvoorbeeld voor een verhuizing of bouwwerkzaamheden. Een tijdelijke ontheffing kan een ontheffing zijn voor 1 dag, maar het kan ook voor meerdere dagen of enkele weken achter elkaar.

Vaste ontheffing

In sommige gevallen is het mogelijk om een vaste ontheffing aan te vragen. Deze is 2 jaar geldig. Een vaste ontheffing is bijvoorbeeld aan te vragen voor medische hulpverleners en uitvaartondernemingen. U vindt een complete lijst van bijzondere situaties voor een vaste ontheffing(externe link) in Artikel 10 van de Beleidsregels ontheffing berijden voetgangersgebied.

E-mails over uw aanvraag

U ontvangt berichten over uw aanvraag in uw persoonlijke berichtenbox van jeleefomgeving.nl(externe link). Om de berichten te kunnen lezen, ontvangt u 2 keer een e-mail:

  1. U klikt op de link in de 1e e-mail die u ontvangt van noreply@jeleefomgeving.nl.
  2. U ontvangt een 2e e-mail met een inlogcode.
  3. U gaat naar https://jeleefomgeving.nl(externe link).
  4. U vult uw e-mailadres in en daarna de inlogcode.
  5. U klikt op het bericht dat u wilt lezen.

Kosten

Het aanvragen van een ontheffing kost € 37,25.

Meer informatie

Mail of bel ons gerust als u nog vragen heeft.