Het winkelcentrum van Winterswijk is een voetgangersgebied. U mag er alleen laden en lossen op vaste tijden en dagen. Wilt u op een ander tijdstip rijden in het voetgangersgebied, dan heeft u een ontheffing nodig.

Laad- en lostijden

Om winkels te bevoorraden mogen winkeliers en leveranciers op de volgende tijden in het voetgangersgebied rijden:

  • maandag tot en met donderdag: van 00.00 tot 12.00 uur en van 18.00 tot 24.00 uur
  • vrijdag van 00.00 tot 12.00 uur en van 21.00 tot 24.00 uur

Ontheffing aanvragen voor andere tijdstippen

Wilt u buiten de laad- en lostijden in het voetgangersgebied rijden, dan heeft u een ontheffing nodig. U kunt uw aanvraag per e-mail naar de gemeente sturen. Een medewerker neemt contact met u op.

Vraag ontheffing aan

Tijdelijke ontheffing

In de meeste gevallen gaat het om een tijdelijke ontheffing, bijvoorbeeld voor een verhuizing of bouwwerkzaamheden. Een tijdelijke ontheffing kan een ontheffing zijn voor 1 dag, maar het kan ook voor meerdere dagen of enkele weken achter elkaar.

Vaste ontheffing

In sommige gevallen is het mogelijk om een vaste ontheffing aan te vragen. Deze is 2 jaar geldig. Een vaste ontheffing is bijvoorbeeld aan te vragen voor medische hulpverleners, uitvaartondernemingen en voor waardetransport. U vindt een complete lijst van bijzondere situaties voor een vaste ontheffing in Artikel 10 van de Beleidsregels ontheffing berijden voetgangersgebied.

Kosten

Het aanvragen van een ontheffing kost € 35,75.

Meer informatie of vragen

Dan kunt u terecht bij loket LEEF, hét loket voor de leefomgeving. LEEF is op werkdagen bereikbaar van 9 tot 13 uur.