Heeft u een beperking waardoor het voor u moeilijk is om lange stukken te lopen? Met een parkeerkaart voor gehandicapten mag u parkeren op parkeerplaatsen die vaak dichterbij zijn bij bijvoorbeeld de ingang van een winkel, theater of gemeentehuis.

Een gehandicaptenparkeerkaart is in de meeste Europese landen geldig. De parkeerkaart is minimaal 6 maanden en maximaal 5 jaar geldig.

Aanvragen

U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen als:

  • u ten minste een half jaar niet meer dan 100 meter zelfstandig kunt lopen
  • u bestuurder of passagier bent van een motorvoertuig op meer dan 2 wielen of van een brommobiel

Wilt u een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen, neem dan telefonisch contact met ons op.

Kosten

  • medische keuring: € 95
  • parkeerkaart: € 14

U betaalt altijd voor de medische keuring, ook als de uitkomst is dat u geen parkeerkaart krijgt.

Parkeerkaart verlengen

Is uw parkeerkaart bijna verlopen. Dan kunt u hem verlengen, neem hiervoor telefonisch contact met ons op. Afhankelijk van uw situatie, kijken we of er een nieuwe medische keuring nodig is.

Parkeerkaart kwijt, kapot of gestolen

Bent u uw parkeerkaart kwijt? Dan kunt u een nieuwe kaart aanvragen aan de balie van het gemeentekantoor. U hoeft geen aangifte van verlies of diefstal te doen bij de politie.

Is de kaart beschadigd en daardoor niet meer leesbaar? Dan kunt u ook een nieuwe kaart aanvragen aan de balie van het gemeentekantoor.

Parkeerplaats voor gehandicapten

Heeft u een parkeerkaart voor gehandicapten, maar geen parkeerplaats op eigen terrein? Kijk dan naar de mogelijkheden voor het aanvragen van een parkeerplaats voor gehandicapten.

Meer informatie

Mail of bel ons gerust als u nog vragen heeft.