Onze gemeente is prachtig om te trouwen! Trouwen kan in het Raadhuis of bij een externe trouwlocatie.

Raadhuis

Als u wilt, kunt u trouwen in het Raadhuis van de gemeente aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk. Een karakteristiek en sfeervol gebouw in het centrum van Winterswijk. De trappen en het bordes zijn een mooie plek voor het maken van trouwfoto's voor en na jullie ceremonie. In het Raadhuis is een lift aanwezig.

Er zijn 2 ruimtes waar de ceremonie kan zijn, de trouwzaal en de raadzaal. Iedere zaal heeft een eigen uitstraling. Kiezen jullie voor de huwelijksceremonie in 1 van deze zalen? Laat het aan ons weten als u de melding voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap doet. U betaalt de standaard kosten voor het trouwen of het geregistreerde partnerschap. Om te trouwen in 1 van onze zalen betaalt u niks extra's. 

Het Raadhuis van de gemeente Winterswijk, met een trap naar een bordes. Voor het Raadhuis staan vlaggen
Raadhuis

Trouwzaal

De trouwzaal in het Raadhuis is begin 2022 vernieuwd. Winterswijkse beeldend kunstenaar Robert Jansen heeft het ontwerp gemaakt. Het ontwerp is licht, modern en sfeervol. Bekijk de film voor een goede sfeerimpressie.

Raadzaal

Ook de raadzaal is in 2021/2022 vernieuwd. De zaal heeft een moderne uitstraling, maar door de authentieke details is de zaal ook sfeervol.

Trouwen bij een andere trouwlocatie in Winterswijk

Er is een ruime keuze aan trouwlocaties in Winterswijk, van eenvoudig tot romantisch of rustiek. Al deze locaties zijn vastgesteld als trouwlocatie. Hou er rekening mee dat jullie zelf afspraken maken met de trouwlocatie over de datum en het tijdstip van jullie trouwceremonie. Vaak vragen trouwlocaties huur voor het gebruik van de locatie.

Trouwlocaties

Trouwen op een locatie die niet is vastgesteld als trouwlocatie

Willen jullie de ceremonie graag op een plek die in onze gemeente niet is aangewezen als officiële trouwlocatie? Dan kan dat in de meeste gevallen. Dit kunnen jullie als volgt aanvragen.

  • Vul het formulier voor een éénmalige aanwijzing van een trouwlocatie (pdf, 1 MB) in.
  • Voeg de bijlagen toe die in het formulier staan vermeld.
  • Voeg een plattegrond toe van de bouwlaag waarop de huwelijksvoltrekking plaatsvindt (schaal 1:100 of groter). Geef hierop aan:
    • de draairichting van deuren in de vluchtroutes vanuit de betreffende ruimte naar de voordeur/achterdeur(en) en/of direct naar buiten(tuindeur)
    • de opstelling van stoelen/tafels en ander meubilair op schaal

De aanvraag moet uiterlijk 13 weken voor de trouwdatum bij ons zijn gedaan. Binnen 8 weken krijgen jullie schriftelijk bericht over de beslissing. 

De ceremonie kan ook in de buitenlucht plaatsvinden. Het moet wel altijd mogelijk zijn om de ceremonie naar binnen te verplaatsen als dit nodig is.

Vaste trouwlocatie worden

Wilt u dat uw bedrijf een vaste trouwlocatie wordt, vraag dit dan als volgt aan:

U ontvangt de beslissing schriftelijk, binnen 8 weken na de aanvraag.

Meer informatie

Mail of  bel ons gerust als u vragen heeft