Wilt u vrijwilligerswerk doen of bent u op zoek naar vrijwilligers, kijk dan op Vrijwilligerspunt.

Op Vrijwilligerspunt(externe link) vindt u alle informatie over vrijwilligerswerk in Winterswijk. Het Vrijwilligerspunt geeft ook advies over vrijwilligerswerk en maatschappelijke stage.

Vrijwilligersverzekering

De gemeente Winterswijk heeft voor alle vrijwilligers een vrijwilligersverzekering(externe link) afgesloten. U bent dus automatisch verzekerd. Dit houdt in dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt. De vrijwilligersverzekering is een tweede (secundaire) dekking. Dit betekent dat uw eigen aansprakelijkheidsverzekering, of die van de instelling waarvoor u activiteiten verricht, altijd voorgaat op de vrijwilligersverzekering van de gemeente. We raden u aan om de eigen verzekering niet op te zeggen.

Elke vrijwilliger is verzekerd bij de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Ook als u een maatschappelijke stage doet, bent u verzekerd. Als u vrijwilliger bent bij de brandweer of politie, bent u niet verzekerd via deze verzekering.

Schade melden

Als u schade veroorzaakt of een ongeluk krijgt bij het vrijwilligerswerk, vul dan het schadeformulier(externe link) in. Lever dit formulier in bij de gemeente.

Meer informatie

Meer informatie over de vrijwilligersverzekering vindt u op de website van Centraal Beheer(externe link)

Mail of bel ons gerust als u vragen heeft.