Home

gemeente Winterswijk

Laatste nieuws

Meer nieuws
 • Betaalbaar wonen in buitengebied Winterswijk

  Het college nam afgelopen week een besluit over het ontwerpbestemmingsplan van de Wooldseweg 107-109. Een plan met 6 nieuwe woningen, waarvan 4 beneden de vastgestelde betaalbaarheidsgrens van €355.000

 • Gemeente Winterswijk begint met leggen van ruim 300 ‘struikelstenen’

  Ze heetten Menco en Philips, Schielaar of Maas. En ze waren Winterswijkers. Ze werden tussen 1940 en 1945 vermoord in vernietigingskampen van de nazi’s. Hun namen zijn nu vastgelegd in twintig struikelstenen of ‘Stolpersteine’. Zondagmiddag werden ze in het plaveisel van vier Winterswijkse straten gelegd, voor het huis waar deze joodse Winterswijkers ooit hebben gewoond, gewerkt en geleefd.

 • Subsidie voor isolatie van slecht-geïsoleerde woningen in Winterswijk

  Is uw woning slecht geïsoleerd? Vanaf 21 november 2023 kunnen eigenaar-bewoners met een woning gebouwd voor 2019, energielabel D, E, F of G, en een WOZ-waarde onder €429.300 tot €1.400 subsidie ontvangen. Verbeter de energiekwaliteit van uw woning en bespaar op lange termijn.

 • Gemeentenieuws 28 november 2023

  Met onder andere: succesvol eerste Gehoorcafé, voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezing en windmolenprojecten Duitsland.

 • Windmolenprojecten Duitsland

  Op dit moment lopen er in Duitsland meerdere initiatieven voor het plaatsen van grote windmolens.

 • Voorlopige uitslag gemeente Winterswijk

  De voorlopige uitslag van de Tweede Kamerverkiezing in de gemeente Winterswijk van woensdag 22 november 2023

100% Winterswijk

100% Winterswijk is dé plek met informatie en inspiratie over Winterswijk. Bezoekt u Winterswijk voor een dagje uit, brengt u uw vakantie door in deze streek, woont of werkt u in Winterswijk of bent u dat van plan?

Herzlich willkommen in Winterswijk, wo Sie sowohl Ruhe als auch eine vielzahl an Aktivitäten finden. Lassen sie sich von dem umfangreichen Aktivitätenkalender und den Sehenswürdigkeiten überraschen!

Website 100% Winterswijk