• Het jaar 2022 in beeld

  In het Jaar in Beeld leest u een samenvatting van de resultaten van het afgelopen jaar.

 • Gemeentenieuws 6 juni 2023

  Met onder andere Prik uw wens voor ONS Winterswijk en geef aan wat u belangrijk vindt voor een leefbare toekomst, inspreken over de Kadernota 2024 tijdens extra commissievergadering en een terugblik op de raadsvergadering.

 • Extra raadsvergadering 8 juni 21.00 uur

  Op donderdag 8 juni (let op: aanvang 21 uur!) is er een extra raadsvergadering, waarin de onafgemaakte agendapunten van de raad van 25 mei jl. worden behandeld.

 • Prik uw wens voor ONS Winterswijk!

  Hoe houden we Winterswijk in de toekomst prettig leefbaar? Doe mee en geef aan wat u belangrijk vindt. Samen werken we aan onze toekomst!

 • Gemeentenieuws 30 mei 2023

  Met onder andere gratis bijeenkomst 'Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA)' voor barvrijwilligers op 26 juni 2023 en denk mee over de toekomst van Winterswijk tijdens het politiek forum op 1 juni in de Zonnebrinkkerk, met trendwatcher Farid Tabarki als gastspreker.

 • College voorziet financiële tegenwind en vraagt raad om richting

  Het college van Winterswijk heeft de raad zowel de cijfers over 2022, de bestuursrapportage over 2023 als de meerjarenbegroting 2024 – 2027 verstrekt. In deze laatste spreekt het college haar zorgen uit over de financiële tegenwind die zij verwacht.

 • Uitnodiging! Komt u 1 juni ook naar politiek forum in de Zonnebrinkkerk?

  Tijdens het politiek forum neemt trendwatcher Farid Tabarki de aanwezigen mee in het verhaal van Winterswijk waarin wordt gekeken naar trends en ontwikkelingen over de toekomst van Winterswijk.

 • Puzzelstukjes voor huisvesting cultuurpartners en ontwikkeling WoooW vallen op hun plaats

  Het was een enorme puzzel, maar de puzzelstukjes vallen met dit plan op de plaats. Na onderzoek stelt het college de raad voor om voor het Instituut voor Kunst en Cultuur Boogie Woogie, de openbare bibliotheek en vrijwilligersorganisatie Winterswijkse Uitdaging (WUh) te huisvesten in een nieuw gebouw aan de Spoorstraat

 • Gemeentenieuws 23 mei 2023

  Met onder andere steenfabriek De Vlijt wordt gesloopt. Hergebruik van materialen staat centraal en Esta Haarmode blij met Zon op Bedrijfsdak.

 • Welke vereniging wil tijdens het Volksfeest de bewaakte fietsenstalling beheren?

  De gemeente wil tijdens het Volksfeest weer een bewaakte fietsstalling in het lager gelegen parkeerterrein aan de Wheme (de zogenaamde ‘blikbak’, schuin tegenover de Zonnebrinkkerk) realiseren. Wij zoeken nog een vereniging die deze fietsenstalling op vrijdag 25 augustus wil beheren.

Oudere nieuwsberichten en edities van het Gemeentenieuws vindt u in ons archief(externe link).