Ondernemers in het centrum van Winterswijk betalen reclamebelasting als ze een reclame-uiting op hun pand hebben. Het geld is bestemd voor promotie en het aantrekkelijker maken van het centrum.

Reclame-uiting

U betaalt de belasting als u een bedrijf heeft in het centrum van Winterswijk en daar een reclame-uiting heeft die vanaf de weg zichtbaar is. Denk bijvoorbeeld aan de naam van uw bedrijf op de gevel of op een raam. Alle voorwaarden en een gebiedsomschrijving leest u in de Verordening Reclamebelasting.

Kosten

Ondernemers gevestigd in het centrum betalen per pand € 540 aan reclamebelasting per jaar. De belasting staat op de belastingaanslag die u jaarlijks eind februari ontvangt.

Wat gebeurt er met de reclamebelasting

De opbrengsten van de reclamebelasting gaan naar het Ondernemers Fonds Centrum Winterswijk (OFCW). Zij gebruiken de inkomsten om het centrum te verbeteren en aantrekkelijker te maken. Denk bijvoorbeeld aan kerstverlichting, sinterklaasintocht en het inhuren van muzikanten. Ook gaat een deel  van de belasting naar de Stichting 100% Winterswijk voor promotie van het centrum.

Meer informatie

Heeft u meer informatie nodig of u heeft vragen? Mail of bel ons gerust: