• Gratis onafhankelijk advies van een cliëntondersteuner

  Cliëntondersteuners op het gebied van zorg of hulp zijn er speciaal voor u. Hun hulp en advies is onafhankelijk en kost niets. Heeft u een probleem met bijvoorbeeld vervoer, opvoeden of uw huishouden? Dan kan een cliëntondersteuner u helpen bij het vinden van een passende oplossing. Lees meer.

 • Gemeentenieuws 21 maart 2023

  Met onder andere Werkzaamheden vergroening gemeentekantoor, Voorlopige uitslagen Provinciale Staten en waterschapsverkiezingen 15 maart 2023, Informatiemarkt Geldzaken op vrijdag 31 maart, Landelijke Noodfonds Energie, Werkgroep Begrijpelijke taal en Voorgenomen verkoop gemeentegrond met opstal Hyacintstraat 5a en Misterweg (ongenummerd).

 • 1.050 bezoekers nemen afscheid van De Vlijt

  De voormalige steenfabriek De Vlijt stelde haar deuren nog één keer open voor publiek voordat de gemeente alles op het terrein sloopt en verandert naar een nieuw bedrijventerrein.

 • Voorlopige uitslag verkiezingen

  De voorlopige uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen en de waterschapsverkiezingen van woensdag 15 maart 2023.

 • HPV-vaccinatie voor jongens en meisjes die 10 jaar worden

  Jongens en meisjes die in 2023 10 jaar worden, ontvangen in maart of april een uitnodiging om de HPV-vaccinatie te halen. HPV is een zeer besmettelijk virus dat verschillende soorten kanker kan veroorzaken. De vaccinatie beschermd tegen 6 soorten kanker door HPV.

 • Mantelzorg en belastingaangifte

  Wat doe je als je vrouw om de paar jaar een aantal weken in het ziekenhuis ligt? ‘Dan stap je zo vaak mogelijk in de auto om naar haar toe te gaan’, lacht mantelzorger Johnny ter Heerdt. Dat deed hij de afgelopen 40 jaar dan ook. Johnny reed duizenden kilometers, de kosten voor benzine en parkeerkaarten liepen flink op. Het nichtje van zijn vrouw gaf hem uiteindelijk een goede tip: ‘Geef dit soort zorgkosten op bij je belastingaangifte, want je hebt recht op dat geld.’

 • Gemeentenieuws 14 maart 2023

  Met onder andere Uitnodiging informatiebijeenkomst woningbouw Ribeslaan, Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap op 15 maart, Burgemeester Bengevoord samen met voorgangers in het stembureau op het gemeentekantoor, Openbare kennisgeving zitting gemeentelijk stembureau en Hoe ziet u de Achterhoek in 2027?

 • Hulp bij opvoeding

  Wat kunt u zelf, wat heeft u nodig en wie kan u daarbij helpen? Sociaal Team De Post luistert en adviseert u graag.

 • Gemeentenieuws 7 maart 2023

  Met onder andere 'Wandel je FIT' start vanaf 27 maart, Gratis scootmobiel-training met onderhoudsbeurt, Vernieuwing schoolplein Bargerpaske en Menstruatieproducten gratis beschikbaar op toiletten.

 • Zorg of hulp voor uw naaste

  Merkt u dat zelfstandig thuis wonen moeilijker wordt? Dan is de eerste stap dat u eerst zelf een oplossing probeert te zoeken. Vaak kunnen familieleden, vrienden of kennissen u een luisterend oor of hulp bieden. Soms heeft u meer ondersteuning nodig. Sociaal Team de Post helpt u graag.

Oudere nieuwsberichten en edities van het Gemeentenieuws vindt u in ons archief(externe link).