• Vergeet niet de nieuwe ROVA-app te downloaden

    Bent u gewend om tijdig herinneringen te ontvangen voor uw afvalinzamelmomenten? Met de vernieuwde ROVA-app blijft u deze handige meldingen ontvangen, zodat u nooit een inzamelmoment mist. De oude app vervalt vanaf 2 april 2024.

  • Steeds meer starters een woning dankzij starterslening

    Het college van de gemeente Winterswijk stelt aan de gemeenteraad voor om een bedrag van €1.500.000 beschikbaar te stellen voor het toekennen van startersleningen. Met dit verhoogde budget kan de gemeente nog meer starters helpen bij het kopen van hun 1e woning.

  • Gemeentenieuws 26 maart 2024

    Met onder andere: Verdiepend onderzoek naar nieuw bedrijventerrein, bestrijding Japanse duizendknoop en bingo tegen digitale criminaliteit in de Whemerhof.

  • Gemeentenieuws 19 maart 2024

    Met onder andere: Kom naar het mantelzorgcafé op 25 maart 2024, aanmelden nieuwsbrief Vitaal Platteland en gewijzigde afvalinzameling met Pasen.

  • Woningbouw in Winterswijk

    In 2023 zijn in de gemeente Winterswijk in totaal 139 woningen gerealiseerd. Voor dit jaar verwacht de gemeente dat dit aantal helaas een stuk lager ligt.

  • Gemeentenieuws 12 maart 2024

    Met onder andere: Download de vernieuwde ROVA-app, leden gezocht voor de Adviesraad Sociaal Domein en openbare raadsvergadering op donderdag 14 maart 2024.

  • Gezocht: leden voor de Adviesraad Sociaal Domein

    De Adviesraad Sociaal Domein is op zoek naar nieuwe leden voor alle werkgroepen vanwege het vertrek van een aantal leden.

  • Gemeentenieuws 5 maart 2024

    Met onder andere: Wandeltraining vanaf 18 maart 2024, gratis vleermuizenkast ophalen, landelijke opschoondag op zaterdag 23 maart 2024 en informatiebijeenkomst Duits windmolenproject.

  • Drukbezochte erfgoeddag bevestigt brede belangstelling voor cultureel erfgoed

    Ruim 200 bezoekers bezochten afgelopen donderdag de door gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk georganiseerde Erfgoeddag Oost Achterhoek. Een grote opkomst, wat zorgde voor een gezellige drukte in het indrukwekkende scholtenhuis en de bijbehorende schoppe van Landgoed Vriezenhuis in Winterswijk Woold.

  • Oproep: wie wordt de eerste kinderburgemeester van Winterswijk?

    Kent u een kind dat in groep 7 zit en altijd al gedroomd heeft van een bijzondere rol? Dan is dit dé kans! We zoeken namelijk een nieuwe kinderburgemeester voor Winterswijk.

Oudere nieuwsberichten en edities van het Gemeentenieuws vindt u in ons archief(externe link).