• Schuif aan bij de Vrijheidsmaaltijd op het gemeentekantoor van Winterswijk

  In Nederland kunnen we vieren dat we in vrijheid leven. Daarom gaan we op 5 mei, Bevrijdingsdag, in Winterswijk met elkaar aan tafel.

 • Gemeentenieuws 16 april 2024

  Met onder andere: Fiets Fit middag op vrijdag 17 mei, Mantelzorgcafé speciaal voor ouders met zorgintensieve (volwassen) kinderen en Onafhankelijke voorzitter gezocht bij WCL.

 • Gemeentenieuws 9 april 2024

  Met onder andere: Omgevingsvisie van start met Verhaal van Winterswijk, BOSS: samenwerken aan uitnodigende en uitdagende buitenruimte en een terugblik op de raadsvergadering van donderdag 28 maart 2024.

 • Omgevingsvisie van start met Verhaal van Winterswijk

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om het Verhaal van Winterswijk en de startnotitie voor de Omgevingsvisie Winterswijk vast te stellen. Met het Verhaal van Winterswijk is een basis gelegd voor de Omgevingsvisie Winterswijk.

 • Visie op BOSS: samenwerken aan uitnodigende en uitdagende buitenruimte

  Het college van burgemeester en wethouders stelt de raad voor om het visiedocument Bewegen Ontmoeten Spelen en Sporten (BOSS) vast te stellen. Met de visie op BOSS werkt de gemeente structureel aan een toekomstbestendige bebouwde kom en wijken die aantrekkelijk zijn voor jonge gezinnen om te wonen.

 • Gemeentenieuws 2 april 2024

  Met onder andere: Fietshelmkortingsactie, meedoenregeling voor volwassenen en vergadering algemene raadscommissie op 11 april 2024.

 • Vergeet niet de nieuwe ROVA-app te downloaden

  Bent u gewend om tijdig herinneringen te ontvangen voor uw afvalinzamelmomenten? Met de vernieuwde ROVA-app blijft u deze handige meldingen ontvangen, zodat u nooit een inzamelmoment mist. De oude app vervalt vanaf 2 april 2024.

 • Steeds meer starters een woning dankzij starterslening

  Het college van de gemeente Winterswijk stelt aan de gemeenteraad voor om een bedrag van €1.500.000 beschikbaar te stellen voor het toekennen van startersleningen. Met dit verhoogde budget kan de gemeente nog meer starters helpen bij het kopen van hun 1e woning.

 • Gemeentenieuws 26 maart 2024

  Met onder andere: Verdiepend onderzoek naar nieuw bedrijventerrein, bestrijding Japanse duizendknoop en bingo tegen digitale criminaliteit in de Whemerhof.

 • Gemeentenieuws 19 maart 2024

  Met onder andere: Kom naar het mantelzorgcafé op 25 maart 2024, aanmelden nieuwsbrief Vitaal Platteland en gewijzigde afvalinzameling met Pasen.

Oudere nieuwsberichten en edities van het Gemeentenieuws vindt u in ons archief(externe link).