Wij registreren persoonsgegevens, zoals uw naam, adres en woonplaats in de Basisregistratie Personen (BRP). Uw adres wordt nooit aan particulieren of commerciële instellingen doorgegeven. Maatschappelijke instellingen zoals kerk, ouderenzorg of maatschappelijk werk mogen uw gegevens wel opvragen. Wilt u niet dat zij uw adres ontvangen? Dan kunt u ons verzoeken om geheimhouding van uw gegevens. U kunt de geheimhouding op ieder moment ook weer stopzetten.

Voor wie zijn de gegevens geheim?

  • organisaties die gerechtelijke werkzaamheden uitvoeren, zoals een notaris of advocaat. Zij krijgen uw gegevens alleen als dit wettelijk verplicht is of als zij gegevens nodig hebben om hun werk te doen.
  • sport- en muziekverenigingen of andere niet-commerciële instellingen
  • stichting Interkerkelijke Ledenadministratie (SILA)

Geheimhouding blijft bij verhuizing

Verhuist u naar een andere gemeente? Dan blijft de geheimhouding van uw gegevens ook daar gelden. U hoeft het niet opnieuw door te geven. 

Voor deze organisaties blijven uw gegevens niet geheim

U gegevens zijn niet geheim voor instellingen die wettelijke taken uitvoeren, zoals de Belastingdienst, pensioenfondsen en politie. Zij blijven toegang houden tot uw adres- en persoonsgegevens.

Geheimhouding aanvragen of opheffen

U kunt geheimhouding van uw adres online aanvragen met DigiD. Een verzoek voor geheimhouding van uw persoonsgegevens is gratis. Ook als u de geheimhouding wilt opheffen, kunt u dit online regelen.

Online geheimhouding aanvragen of opheffen

Geheimhouding doorgeven aan de balie

Om uw geheimhouding door te geven aan de balie van het gemeentekantoor maakt u eerst een afspraak(externe link). Naar de afspraak neemt u een identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart, rijbewijs) mee.

Geheimhouding doorgeven per brief

U kunt ons ook een brief sturen met het verzoek tot geheimhouding. U stuurt de brief naar:
Gemeente Winterswijk
Team Burgerzaken
Antwoordnummer 46
7100 VB Winterswijk

  • bij de brief stuurt u een kopie van een identiteitsbewijs mee
  • u hoeft in uw brief niet aan te geven waarom u geheimhouding van uw gegevens wilt 

Meer informatie

Meer informatie over geheimhouding van persoonsgegevens leest u op de website van de website van de Rijksoverheid(externe link).

Heeft u nog vragen, mail of bel ons dan gerust: