Mantelzorgers zijn heel belangrijk voor de samenleving. Ze zorgen langdurig, vrijwillig en onbetaald voor mensen met een langdurige ziekte of met een beperking. Of voor oude mensen die hulp nodig hebben. Vaak gaat het om een familielid of een bekende. Zo kunnen ze langer thuis blijven wonen.

Hulp bij mantelzorg

Voor veel mensen is het logisch om een bekende of familielid te helpen. Mantelzorg, werk en privé zijn soms moeilijk te combineren. Het risico op overbelasting of soms zelfs een burn-out ligt dan op de loer. De gemeente Winterswijk kan u als mantelzorger hierbij begeleiden.

Zorgt u voor iemand anders?

Dan kunt u vragen of u geholpen en begeleid kunt worden bij deze zware taak. Bij het Sociaal Team van De Post(externe link) kunt u hulp en informatie vragen over wat de gemeente voor u kan doen. De mantelzorgconsulent van de gemeente Winterswijk bekijkt welke ondersteuning mantelzorgers kunnen krijgen.
Wilt u een mantelzorgwoning bouwen of heeft u plannen om een tijdelijke woonunit te plaatsen? Neem dan contact op met de gemeente en maak een afspraak.

Meer informatie

Mail of bel ons gerust als u vragen heeft.

U kunt ook op MantelzorgNL(externe link) kijken, de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een familielid, vriend of buur.
Stichting JMZ PRO (externe link)is een landelijke organisatie die zich inzet voor jonge mantelzorgers en hun gezinnen.

Richtlijn mantelzorgondersteuning

Richtlijn Mantelzorgondersteuning(externe link) is een document voor verzorgenden, verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten om overbelasting bij mantelzorgers te voorkomen of te verminderen.

Uitgangspunten mantelzorg

Wat de uitgangspunten voor mantelzorg binnen gemeente Winterswijk zijn, leest u op Uitgangspunten mantelzorg gemeente Winterswijk.