• Subsidie energiebesparing voor woningeigenaren met energiearmoede

  De gemeente Winterswijk stelt vanaf 17 juni 2022 de Subsidieregeling voor woningeigenaren met energiearmoede open. Dit is een subsidie voor woningeigenaren met een laag besteedbaar inkomen en een woning die onvoldoende is geïsoleerd. Zij kunnen tot €2.500,- subsidie krijgen voor energiebesparende maatregelen aan hun woning. In totaal stelt de gemeente hiervoor tot en met 31 maart 2023 €150.000 beschikbaar.

 • Beeldend kunstenaar Robert Jansen geeft trouwzaal nieuwe look and feel

  Op dinsdag 7 juni is de geheel nieuw ingerichte trouwzaal in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein officieel geopend.

  Burgemeester Joris Bengevoord richt het woord tot Robert Jansen en zijn partner tijdens de officiële opening van de trouwzaal.
 • Gemeentenieuws 7 juni 2022

  Met onder andere meedenken over plankaart openbare laadpalen, op stap met een beperking, jubilarissen brandweer in het zonnetje, terugblik op de raadsvergadering

 • Bloemencorso winnaar 100% Winterswijk Trofee 2021

  De Vereeniging Volksfeest Winterswijk nam tijdens het Vrijheidspark Festival op 5 juni de award in ontvangst.

 • Presentatie coalitieakkoord Winterswijk

  De fractievoorzitters van de coalitiepartijen Voor Winterswijk, CDA en PvdA presenteren op woensdag 8 juni het coalitieakkoord voor de bestuursperiode 2022-2026. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

 • Openbare ruimte De Pas ondergaat metamorfose

  In De Pas gaat de spreekwoordelijke schop in de grond. Na een lange periode van participatie is het moment aangebroken om over te gaan tot realisatie van een vernieuwde, duurzame en klimaatadaptieve wijk.

 • Oost Achterhoek sleept publieksprijs BNG Bank Erfgoed binnen

  In de hele maand mei konden inwoners stemmen op hun favoriet voor de publieksprijs. Deze prijs is gewonnen door Regio Oost Achterhoek.

 • Certificaat Veilig Buitengebied voor gemeente Winterswijk

  Op donderdag 2 juni 2022 is aan samenwerkende partijen in de gemeente Winterswijk het certificaat Veilig Buitengebied uitgereikt. Burgemeester Joris Bengevoord: “Dit certificaat is de erkenning voor onze gezamenlijke aanpak.”

 • Stuart Weir nieuwe gemeentesecretaris Winterswijk

  Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 31 mei besloten Stuart Weir te benoemen als gemeentesecretaris-algemeen directeur van de gemeente Winterswijk. Hij treedt op 1 augustus in dienst bij de gemeente. Wilfred Goedmakers, de huidige interim gemeentesecretaris-algemeen directeur, stopt per 1 juli.

 • Gemeentenieuws 31 mei 2022

  Met onder andere Spectaculair Vrijheidspark Festival Winterswijk, Eenmalige energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen, Bekijk nieuwe inrichting trouwzaal tijdens KunstOer en Inzameling van landbouwfolie, wikkelfolie en wikkelnet.