1 op de 9 mensen heeft moeite met lezen en schrijven? Daar kunnen we wat aan doen. En de Bibliotheek Winterswijk helpt daarbij.

Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven vertellen dit niet altijd. En deze groep is veel groter dan we misschien denken. In Nederland zijn er namelijk 2,5 miljoen mensen die moeite hebben met taal.

DigiTaalhuis

De gemeente Winterswijk vindt het belangrijk dat alle inwoners mee kunnen doen in onze samenleving. Ken of ben je iemand die taal of de digitale wereld lastig vindt? Meld je dan aan bij het DigiTaalhuis via de website van de Bibliotheek Oost-Achterhoek(externe link). Zij helpen je verder te ontwikkelen. Het DigiTaalhuis is er ook voor inwoners die gewoon een extra zetje nodig hebben, of waarbij een klein deel niet zo goed lukt.

Na je aanmelding krijg je eerst een gesprek met de taalhuisdocent. Samen met haar bespreek je wat je precies wilt leren en wat je doelen zijn. Daarna kijkt de taalhuisdocent welk aanbod daar het beste bij past.

Wat wil jij leren?

Met lezen en schrijven doe je mee. Op je werk en thuis. Is dit lastig voor jou? Bel gratis naar (0800) 023 44 44. Je kunt ook naar de website van Stichting Lezen en Schrijven(externe link) en daar invullen wat je graag wilt leren. Na het invullen van het formulier wordt er contact met je opgenomen.