De gemeente Winterswijk heeft voor elk wat wils op het gebied van cultuur, sport en vrijetijdsbesteding. Kijk voor uitgebreide informatie en inspiratie over Winterswijk op 100% Winterswijk.

Wandelen en fietsen in het buitengebied

Het Winterswijkse buitengebied is één van de meest waardevolle gebieden in Nederland. Het maakt deel uit van het ‘Nationaal Landschap Winterswijk’. Hier wordt gewoond, gewerkt en gerecreëerd. Het is geen openluchtmuseum, maar wel hét visitekaartje van Winterswijk. In het buitengebied kunt u mooi wandelen en fietsen. Onderweg komt u onder andere de steengroeve en enkele wijngaarden tegen. Tijdens uw tocht kunt u even neerstrijken bij een van de boerderijterrassen, waar u kunt genieten van het eigengemaakte boerenijs, geitenkaas of een glaasje wijn.

Centrum: winkelen en horeca

In het centrum van Winterswijk kunt u gezellig winkelen. Het aanbod is gevarieerd en elke straat heeft z’n eigen uitstraling. En parkeren is gratis. Genoeg ingrediënten dus voor een hele dag winkelplezier! Bovendien is er een ruime keuze aan restaurants en terrasjes.

Kunst en cultuur

In Winterswijk valt op het gebied van kunst en cultuur veel te genieten. Winterswijk heeft een aantal culturele en kunstzinnige instellingen:

  • Instituut voor Kunst en Cultuur Boogie Woogie biedt behalve een uitgebreid lesaanbod ook regelmatig concerten.
  • Theater de Storm heeft jaarlijks naast 100 professionele theaterproducties ook veel prachtige amateurvoorstellingen.
  • In Villa Mondriaan zijn veel schilderijen van de wereldberoemde schilder Pieter Mondriaan te zien. Villa Mondriaan is het voormalige woonhuis van de schilder. Hij heeft in Winterswijk de basis gelegd voor zijn werk toen hij hier van zijn achtste tot twintigste levensjaar woonde.
  • Streekmuseum De wereld van Wenters geeft met regelmatig wisselende tentoonstellingen een mooi beeld van Winterswijk en de Winterswijkers. In de tentoonstellingsruimte zijn voortdurend thematentoonstellingen met prachtige schilderijen te zien.
  • Openluchttheater Winterswijk geeft in de zomermaanden mooie voorstellingen.
  • Bij de Bibliotheek Oost Achterhoek kunt u uiteraard boeken lenen maar ook onder meer cursussen volgen en lezingen bijwonen.

Meer informatie

Kijk op 100%Winterswijk voor meer informatie over de natuur en activiteiten in en rond Winterswijk.