De 8 samenwerkende Achterhoekse gemeenten - Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk – willen de vrijetijdssector in de Achterhoek verder ontwikkelen. Daarom is een ‘Vrijetijdsagenda’ opgesteld.

Ambities voor de vrijetijdssector

Met de Vrijetijdsagenda leveren we een belangrijke bijdrage aan de Achterhoekse economie en maatschappelijke opgaven, zoals instandhouding van voorzieningen, werkgelegenheid creëren en jongeren aan de Achterhoek binden. In de Vrijetijdsagenda is de koers voor toerisme en recreatie voor de komende jaren uitgestippeld.

Achterhoekse samenwerking toerisme en recreatie

De Achterhoekse gemeenten werken sinds 2006 samen op het gebied van toerisme en recreatie. De Vrijetijdsagenda 2016-2019 heeft al geresulteerd in gezamenlijk beleid, productontwikkeling, monitoring en kennisontwikkeling en -deling. Met de Vrijetijdsagenda 2020-2030 bouwen we hierop voort en zetten we in verdere versterking van onze recreatiesector, met meer aanbod en gastvrijheid in de regio.

Stevige basis

Aan de Vrijetijdsagenda is een uitvoeringsagenda gekoppeld met concrete acties en projecten voor de periode 2020 – 2023. Samen met Stichting Achterhoek Toerisme, de sector en andere stakeholders worden deze projecten de komende jaren gerealiseerd. De acties en projecten uit de uitvoeringsagenda zijn niet in beton gegoten. Hierdoor kunnen we inspelen op de actualiteit, wensen en behoeften uit de sector.

Meer informatie

Mail of bel ons gerust als u nog vragen heeft.