Industrie draagt bij aan de leefbaarheid van Winterswijk. Voor het succes van ons bedrijfsleven is ruimte nodig, terwijl bedrijventerrein schaars is. Voor de komende 20 tot 30 jaar gaan we daarom op zoek naar nieuw bedrijventerrein, zodat bedrijven zich kunnen blijven ontwikkelen.

Winterswijk heeft een veelzijdige economie, historisch gegroeid vanuit een combinatie van lokaal ondernemerschap, geografische ligging en het prachtige landschap. Voor meer informatie hierover zie de website van 100 % Winterswijk.

De diversiteit in bedrijvigheid is een belangrijke economische kracht van Winterswijk. Het maakt de economie minder kwetsbaar, de arbeidsmarkt is er bij gebaat en verschillende sectoren versterken elkaar. De industrie is hierbinnen een belangrijke stuwende sector. Het biedt veel directe werkgelegenheid en draagt indirect bij aan werkgelegenheid in de andere sectoren. Industrie draagt bij aan de leefbaarheid van Winterswijk, met haar uitgebreide voorzieningen, cultuur, sport en rijke verenigingsleven. Voor het succes van ons bedrijfsleven is ruimte nodig, terwijl bedrijventerrein schaars is. Voor de komende 20 tot 30 jaar gaan we daarom op zoek naar nieuw bedrijventerrein, zodat bedrijven zich kunnen blijven ontwikkelen.