Conceptlocatiepaspoorten

Het verdiepende onderzoek naar alle 8 potentiële locaties is bijna afgerond. Diverse externe onderzoekbureaus en inhoudelijke experts van de gemeente leverden hun rapporten op aan adviesbureau Bureau Buiten. Zij verwerkten alle informatie in conceptlocatiepaspoorten. 

Bekijk de conceptlocatiepaspoorten (pdf, 2,6 MB)

Onderzoeksrapporten

De locatiepaspoorten zijn tot stand gekomen door zorgvuldig en objectief onderzoek. In sommige gevallen was externe expertise wenselijk en schakelde de gemeente externe onderzoeksbureaus in. De uitkomsten en conclusies in de onderzoeksrapporten zijn verwerkt in de locatiepaspoorten. Al deze informatie samen zorgt ervoor dat de gemeente een afgewogen besluit kan nemen voor de definitieve locatiekeuze.

Het stikstofonderzoek volgt later. Vanwege deze vertraging verlengen we de reactietermijn op de locatiepaspoorten. Via onze nieuwsbrief laten we u weten wanneer het stikstofonderzoek op deze pagina te vinden is en tot wanneer u kunt reageren op de locatiepaspoorten. Excuses voor het ongemak.
Heeft u zich nog niet aangemeld voor de nieuwsbrief, dan kun u zich alsnog aanmelden.

Let op: de resultaten van de individuele onderzoeksrapporten voorspellen niet de uiteindelijke keuze van het nieuwe bedrijventerrein.  

Opgehaalde informatie via participatie

Door middel van informatieavonden, ingezonden brieven en een digitale kaart konden betrokken inwoners en ondernemers reageren op onder andere de thema’s van het verdiepende onderzoek. Alle opmerkingen zijn verwerkt en krijgen een plek in het participatieverslag. Dit verslag is één van de bijlagen bij het uiteindelijke collegebesluit. 

U kunt reageren op de locatiepaspoorten

Ziet u onjuistheden in de locatiepaspoorten, of wilt u ons ergens op wijzen? Dat kan via een digitaal formulier.

Planning

Op basis van de onderzoeksrapporten en locatiepaspoorten maakt het college van B&W in augustus 2024 haar bestuurlijke afweging en besluit.