• Winterswijk, natuurlijk schoon! Dat wilt u toch ook? 

  Op zaterdag 18 maart is het weer zover, de Landelijke Opschoondag. Op deze dag gaan er duizenden mensen in heel Nederland de straat op om met knijpers en vuilniszakken hun buurt, bos of straat zwerfafval vrij te maken. Meedoen aan de Landelijke Opschoondag in uw eigen omgeving is eenvoudig en leuk. Kom ook in actie voor een schone buurt!

 • Statushouders krijgen plek op azc Winterswijk

  De gemeente Winterswijk gaat vanaf 1 september 2023 in twee woonblokken van het azc ongeveer 64 statushouders huisvesten.

 • Gemeentenieuws 28 februari 2023

  Met onder andere Winterswijk, natuurlijk schoon! Dat wilt u toch ook?, Open dag voormalige steenfabriek De Vlijt, Locaties stembureaus, Zon op Bedrijfsdak leidt tot zonnepanelen voor De Lindeboom, Project 75-jarigen en In het buitengebied minder afvalbakken.

 • Zoektocht naar nieuw bedrijventerrein van start

  Het college van B&W stelde 21 februari 2023 het plan van aanpak vast om te komen tot een zorgvuldige locatiekeuze voor nieuw bedrijventerrein.

 • Aanslag belastingen en WOZ-waarde, eind februari in de bus

  Op 24 en 25 februari 2023 ontvangen de meeste huishoudens en ondernemers in Winterswijk de aanslag van de gemeentelijke belastingen. Daarop staat ook de WOZ-waarde van uw woning of pand.

 • Zonnebrinkkerk drie dagen open voor coronavaccinatie

  GGD Noord- en Oost-Gelderland is van 2 tot en met 4 maart in de Zonnebrinkkerk in Winterswijk voor iedereen die zich wil laten vaccineren tegen het coronavirus. Of om vrijblijvend vragen te stellen over het coronavirus en de coronavaccinatie. U kunt er terecht zonder afspraak.

 • Meer aandacht voor sociale en digitale veiligheid in Achterhoek Oost

  De gemeenten Oost Gelre, Winterswijk, Aalten en Berkelland zetten de komende jaren sterker in op sociale en digitale veiligheid.

 • Gemeentenieuws 21 februari 2023

  Met onder andere Verkiezingen Provinciale Staten en Waterschap, Stemmen met een stemmal, Meedoenregeling voor volwassenen, Zonnebrinkkerk drie dagen open voor coronavaccinatie, Een CO-melder kan uw leven redden en Aanvragen ontheffing Paasvuren.

 • Extra beveiligingscamera’s onder Sport- en Turnhal Winterswijk

  Deze week worden onder de Sport- en Turnhal in Winterswijk extra beveiligingscamera’s geplaatst. Met deze extra camera’s vergroten we het toezicht onder de sporthal.

 • Mantelzorg en werk

  Cynthia Schuddebeurs-Wielink is mantelzorger van haar zieke man Jurgen. Maar zo zag zij zichzelf eerst helemaal niet. Natuurlijk moesten zij en de kinderen meer doen in huis, maar dat voelde logisch. Ook op haar werk zette Cynthia regelmatig een stapje extra. Pas toen haar lijf ging protesteren, zocht ze hulp. Cynthia vertelt haar persoonlijke verhaal. Benieuwd? Lees snel verder.

Oudere nieuwsberichten en edities van het Gemeentenieuws vindt u in ons archief(externe link).