• Steungezin worden: kleine moeite, groot plezier

  Van 1 tot en met 8 november is het de Week van de Pleegzorg. Voor de meeste opgroeiende kinderen is een stabiel en veilig thuis vanzelfsprekend. Maar als dit ontbreekt kan een extra thuis uitkomst bieden. Zo is Lianne steunouder, waarover ze in dit interview meer vertelt.

 • Gemeentenieuws 31 oktober 2023

  Met onder andere: informatie over de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november, bijzondere initiatieven gezocht voor EUREGIO prijs en vaccinatie tegen HPV-kanker.

 • Plannen voor rondweg Südlohn-Oeding weer gestart

  De plannen om een rondweg te realiseren ten zuiden van Oeding (Duitsland) zijn weer gestart. De nieuwe rondweg krijgt een totale lengte van 3,3 kilometer waarvan zo’n 500 meter op Nederlands grondgebied ligt. De weg verlaagt de verkeersstroom in het centrum met 40 tot 60% en zorgt voor een betere doorstroom van en naar Winterswijk.

 • Randvoorwaarden vastgesteld in zoektocht naar nieuw bedrijventerrein

  In de zoektocht naar een nieuw bedrijventerrein voor Winterswijk is een volgende belangrijke stap gezet. Het college van burgemeester en wethouders stelde dinsdag 24 oktober 2023 een aantal randvoorwaarden vast.

 • Gemeentenieuws 24 oktober 2023

  Met onder andere: Geef uw mening over toerisme in Winterswijk en help onze beleidsvisie vormgeven door de vragenlijst in te vullen vóór 5 november 2023, Ontvang 25 euro korting op een fietshelm in Gelderland en Openbare raadsvergadering 31 oktober en 2 november 2023

 • Begroting 2024-2027

  Op 26 september 2023 heeft het college de conceptbegroting 2024-2027 vastgesteld. De gemeenteraad vergadert en besluit hier op dinsdag 31 oktober en donderdag 2 november 2023 over.

 • Gemeentenieuws 17 oktober 2023

  Met onder andere informatie over de Tweede Kamerverkiezingen, noodfonds nog beschikbaar tot eind 2023 en Duurzaam Doen! avonden over energiezuinig wonen en duurzaam leven

 • Hoe kijkt u naar toerisme in Winterswijk?

  Als inbreng voor de visie toerisme vragen wij naar uw mening. Uw mening is waardevol. Uw inbreng is belangrijk voor onze visie. Vul daarom de vragenlijst in.

 • Messenverbod in Winterswijk verlengd

  In het afgelopen jaar gold in Winterswijk een verbod op het dragen van messen en steekwapens. De burgemeester heeft onlangs besloten dat verbod met één jaar te verlengen.

 • Gemeentenieuws 10 oktober 2023

  Met onder andere onderzoek naar koopgedrag, levensverhalen van ‘roze ouderen’, mantelzorgwaardering 2023 en de terugblik op de raadsvergadering.

Oudere nieuwsberichten en edities van het Gemeentenieuws vindt u in ons archief(externe link).