• Inwoners Winterswijk uitgenodigd om te investeren in nieuw Achterhoeks zonnepark

  Het gloednieuwe zonnepark Arresveldweg is ongeveer 7 hectare groot en produceert duurzame energie voor zo’n 2.000 huishoudens. Ontwikkelaar Statkraft wil zoveel mogelijk samenwerken met de omgeving. Inwoners van gemeente Winterswijk zijn de eersten die kunnen investeren in dit zonnepark.

 • Festival Een Nieuwe Tijd!: alle Achterhoekers welkom

  Jong en oud(er): álle Achterhoekers zijn op 1 juli van 14.00 tot 20.00 uur van harte welkom bij het feestelijke wederopbouwfestival Een Nieuwe Tijd!, in de SSP-hal aan de DRU-Laan 2 in Ulft. Opa’s, oma’s, vaders en moeders kunnen met hun (klein)kinderen genieten van een festival waar verleden, heden én toekomst samenkomen.

 • Inschrijven voor Luikenproject Achterhoek

  De inschrijving voor het Luikenproject Achterhoek is geopend. Eigenaren en huurders van boerderijen kunnen vanaf nu een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage van maximaal € 2.100,-- om de luiken aan hun boerderij te vervangen of te herstellen.

 • Gemeentenieuws 21 juni 2022

  Met onder andere afscheidsinterview oud wethouders Henk Jan Tannemaat en Bert Frings, vergunning aanvragen voor Volksfeest, subsidie energiebesparing voor woningeigenaren met energiearmoede, bijeenkomst European Green Leaf, kijk- en verkoopdag fietsen, raadsvergadering op 30 juni, festival Een Nieuwe Tijd op 1 juli.

 • Gemeente Winterswijk twee monumenten rijker

  Het college van burgemeester en wethouders heeft twee gebouwen in Winterswijk aangewezen als gemeentelijk monument: boerderij Het Luikenhuis en woonhuis Geziena. Zo blijven beide karakteristieke gebouwen behouden voor toekomstige generaties. Met Het Luikenhuis en Geziena erbij is de gemeente nu in totaal maar liefst 170 monumenten rijk.

 • Vergunningsaanvraag Volksfeest 2022? Dien deze vóór 1 juli in!

  Horecaondernemers en organisaties die tijdens het Volksfeest van donderdag 25 tot en met zondag 28 augustus een buitenactiviteit op openbare grond willen organiseren, moeten daarvoor een vergunningsaanvraag bij de gemeente Winterswijk indienen. Wij vragen u om dat vóór 1 juli aanstaande te doen.

  Struisvogels tijdens corso in het park in 2021.
 • Bijeenkomst European Green Leaf op 7 juli

  Op donderdag 7 juli hebben inwoners, bedrijven en organisaties de gelegenheid om duurzame ideeën toe te voegen aan het Green Leaf programma 2022.

  Burgemeester Joris Bengevoord toont zijn blijdschap over het winnen van de European Green Leaf Award tijdens het awardgala in Lahti in Finland
 • Gemeenteraad benoemt nieuwe wethouders

  De gemeenteraad van de gemeente Winterswijk heeft vier nieuwe wethouders benoemd en geïnstalleerd.

 • Archeologiedag op 18 juni 2022

  De Nationale Archeologiedagen op 17, 18 en 19 juni 2022 brengen het verleden tot leven met honderden activiteiten door het hele land. Tijdens de Archeologiedagen kan een groot publiek kennis maken met alle aspecten die de Nederlandse archeologie zo leuk maken. Ook in Winterswijk is er op zaterdag 18 juni een programma voor zowel jong als oud.

 • Gemeentenieuws 14 juni 2022

  Met onder andere nieuw ontwerp voor trouwzaal in raadhuis, uitnodiging afscheidsreceptie wethouders Inge Klein Gunnewiek, Henk Jan Tannemaat en Bert Frings, archeologiedag op 18 juni, open dag Fijnder, openbare vergadering Advies Commissie Cultuurhistorie.