• Gemeentenieuws 17 mei 2022

  Met onder andere informatie over het aanvragen van burgercheques, mogelijkheid om vanaf 1 juni rijbewijs online te verlengen, openbare raadsvergadering op woensdag 25 mei, gemeentekantoor is gesloten op 26 en 27 mei.

 • Burgercheque aanvragen

  Een burgercheque is een geldbedrag waarmee de raad van de gemeente Winterswijk zijn waardering tot uiting brengt voor een initiatief tot de verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang.

 • Wolf in Winterswijk

  Op verschillende plekken in de Achterhoek is in de afgelopen week een wolf gezien. Mogelijk is er een wolf in het buitengebied van Winterswijk. Waarschijnlijk is het een zwerver, een wolf die op zoek is naar een plek om zich te vestigen. Of de wolf al dan niet in het gebied blijft, is moeilijk te voorspellen.

 • Zorg of hulp voor uw naaste

  Merkt u dat zelfstandig thuis wonen moeilijker wordt? Dan is de eerste stap dat u eerst zelf een oplossing probeert te zoeken. Hier leest u meer over zorg of hulp voor uw naaste.

  Het gebouw van Sociaal Team de Post
 • Subsidie voor groenblauwe initiatieven

  Goede ideeën om Winterswijk klimaatvriendelijker te maken, worden beloond met een subsidie waarmee het mogelijk is de ideeën uit te voeren. Hierdoor kunnen inwoners, organisaties en bedrijven hun omgeving vergroenen, slim water vasthouden en anderen prikkelen hun goede voorbeeld te volgen. Ideeën die origineel zijn, communicatiekracht hebben en innovatief zijn, komen in aanmerking voor deze subsidie.

  Vergroening Winterswijk
 • Gemeentenieuws 10 mei 2022

  Met onder andere respect voor de natuur, enquête over welzijn en acceptatie lhtbiq+- personen, ROVA Dag, eikenprocessierups, gevonden en verloren voorwerpen.

 • Nieuw EUREGIO-spreekuur voor grenspendelaars

  Dinsdag 10 mei EUREGIO-spreekuur voor grenspendelaars in nieuwe vorm in het Feuerwehrhaus Oeding in Duitsland.

  Grenspendelaar in gesprek tijdens het EUREGIO-spreekuur
 • Respecteer de ‘aard van het beestje’ in ons landschap

  De kraamkamer van de natuur is nu op zijn top. Dit vraagt om rust en respect. Wil je genieten van de natuur doe dit dan door te wandelen of te fietsen over de gebaande paden.

  Reeën in het Winterswijkse landscahp
 • Vaccineren tegen MenACWY

  De MenACWY-vaccinatie wordt door GGD Noord- en Oost-Gelderland gegeven op 9 mei van 10.00 tot 16.45 uur. Adres: Sport- en turnhal, Parallelweg 9 in Winterswijk.

  Inwoner ontvangt vaccinatie
 • Haal je informatie en prik lokaal

  Ontvang eenvoudig je coronavaccinatie in Winterswijk. Van maandag 9 mei tot en met woensdag 11 mei aanstaande in De Ontmoeting, Jeugdkerkstraat 5.

  Coronavaccinatie locatie De Ontmoetingskerk