Gemeentenieuws 9 maart 2021

Met onder andere info over extra stemmogelijkheden voor Tweede Kamerverkiezingen, extra openbare raadsvergadering op 11 maart, oproep om enquête Keurmerk Veilig Buitengebied in te vullen, energie besparen als ondernemer, terugblik op de raadsvergadering van 25 februari.

OpeningstijdenHieronder leest u de inhoud van het Gemeentenieuws. U kunt de onderwerpen met eenvoudig met één klik openen en lezen.

Actualiteiten

Extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op woensdag 17 maart. De gemeente Winterswijk vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen, want elke stem telt. Daarom zijn er dit jaar extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen. Hieronder leest u over het mobiele stembureau en het briefstemmen voor kiezers van 70 jaar en ouder.

Mobiel stembureau in buurtschappen

Op woensdag 17 maart rijdt er een mobiel stembureau door de buurtschappen Woold, Ratum en Kotten. De stembureauleden en de verkiezingsmaterialen houden zitting op drie locaties. Onderweg wordt de stembus verzegeld. Het tellen van de stemmen gebeurt op 17 maart om 21.00 uur op het gemeentekantoor. De telling is openbaar.
Hieronder ziet u de locaties en openingstijden van het mobiele stembureau. Vergeet niet uw stem(plus)pas en legitimatiebewijs mee te nemen.

AdresBuurtschap Maandag
15 maart
Stembureaulocatie
Dinsdag
16 maart
Adres
Openingstijden
Theater De Storm
(stembureau 1)
Gemeentekantoor
Woold
Haitsma Mulierweg 11Stationsstraat 25Verenigingsgebouw Juliana xxGosselinkweg  14 xx09.00 uur tot 11.00 uur
Theater De Storm
(stembureau 2)
Wamelinkhof
Ratum
Haitsma Mulierweg 11Wamelinkhof 10Verenigingsgebouw Emma Raetmansweg 10 12.00 uur tot 14.00 uur
Theater De Storm
(stembureau 1)
Kotten
Pronsweg 5Haitsma Mulierweg 11Verenigingsgebouw Wilhelmina xMeester Meinenweg 1

x15.00 uur tot 17.00 uur

Briefstemmen voor kiezers 70+

Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u ook per brief stemmen. U heeft hierover een brief ontvangen waarin wordt uitgelegd hoe het briefstemmen in zijn werk gaat. Behalve de brief heeft u onderstaande papieren ontvangen:

 • het briefstembiljet
 • een envelop met de tekst ‘briefstembiljet’
 • de retourenvelop

Heeft u niet alles ontvangen? Neem contact op met uw gemeente via e-mail verkiezingen@winterswijk.nl of via telefoonnummer (0543) 543 543.
Wilt u meer informatie over het stemmen per brief, dan kunt u contact opnemen met het landelijk meldpunt. Bel gratis 0800-1351 (7 dagen per week geopend van 8.00 tot 20.00 uur) of kijk op www.elkestemtelt.nl.

Wilt u liever stemmen op een stembureau?

Dat kan. Neem uw stempluspas en uw legitimatiebewijs mee naar een stembureau in Winterswijk en breng daar uw stem uit. De briefstempapieren kunt u thuislaten.

Geen stem(plus)pas ontvangen?

De stem(plus)passen zijn eind februari 2021 op uw thuisadres bezorgd. Heeft u niks ontvangen? Dan kunt u  tot en met 12 maart vóór 17.00 uur een vervangende stempas aanvragen via www.winterswijk.nl/verkiezingen of aan de balie van het gemeentekantoor. Een afspraak maken is niet nodig.

U wilt stemmen in een andere gemeente in Nederland?

Wilt u ergens anders in Nederland stemmen dan moet u een kiezerspas aanvragen. Dit kan tot en met 12 maart vóór 17.00 uur via www.winterswijk.nl/verkiezingen of aan de balie van het gemeentekantoor. Een afspraak maken is niet nodig.

Meer weten?

Wilt u meer  informatie over de verkiezingen dan vindt u dat op www.winterswijk.nl/verkiezingen of u belt met (0543) 543 543. U kunt ook e-mail sturen naar verkiezingen@winterswijk.nl. U wordt zo spoedig mogelijk geholpen door een van onze medewerkers.

Digitaal kopje koffie drinken met de burgemeester

Maandag 1 maart was de eerste mogelijkheid om digitaal een kopje koffie te drinken met de burgemeester. Zes inwoners gingen op deze informele manier met elkaar en de burgemeester in gesprek. De deelnemers varieerden in leeftijd van 16 tot 75 jaar. Verschillende onderwerpen kwamen op tafel waaronder de skatebaan, de rommelmarkt van FC Winterswijk, de zorg voor jongeren in deze lockdown en Oriolus, een inloophuis voor mensen die kanker hebben gehad.
Burgmeester Joris Bengevoord: “Ik vond het heel plezierig om Winterswijkers op deze manier te ontmoeten en te spreken. De mensen waren heel open. We hebben veel met elkaar gedeeld. Ik kijk uit naar de volgende keer.”

Volgende keer

Op dinsdag 6 april om 19.00 uur is de eerstvolgende mogelijkheid om digitaal een kopje koffie te drinken met de burgemeester. Aanmelden kan door een mail te sturen naar evenementen@winterswijk.nl.

Gemeentekantoor is 17 maart stembureau

Op woensdag 17 maart is het gemeentekantoor alleen open om uw stem uit te brengen voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dit betekent dat u op deze dag niet van onze reguliere dienstverlening gebruik kunt maken. Op deze link leest u de openingstijden van het gemeentekantoor. Beschikt u niet over een internetverbinding, dan kunt u ook contact met ons opnemen via telefoonnummer (0543) 543 543.

Kerststukjes opruimen

Veel mensen hebben kerststukjes op graven op de Algemene Begraafplaats gezet. Een aantal kerststukjes staat er nog.
Wij verzoeken u de stukjes van de graven te halen. Wilt u tevens lege vazen, bloempotten en ander ongebruikt materiaal rondom en achter de grafmonumenten verwijderen, zodat het onderhoud aan de graven en de coniferenhagen uitgevoerd kan worden. Van kerststukjes die na zondag 28 maart 2021 nog op de graven staan, wordt aangenomen dat nabestaanden er geen belang meer aan hechten. Deze worden dan alsnog  door ons verwijderd.

Verloren en gevonden voorwerpen

Heeft  u iets gevonden of verloren? Via deze link kunt u hiervan aangifte doen, persoonlijk bij de receptie van het gemeentekantoor of telefonisch via telefoonnummer (0543) 543 543.
Wij publiceren gevonden voorwerpen maandelijks op de website.Staat het voorwerp dat u bent verloren er niet bij, neem dan contact met ons op via eerder genoemd telefoonnummer.

Energie besparen als ondernemer

Er zijn veel mogelijkheden voor ondernemers om duurzamer te ondernemen en hiermee energie en geld te besparen. Om ondernemers hierin te informeren en op weg te helpen, hebben Agem en Achterhoek Onderneemt Duurzaam de handen ineen geslagen en een programma speciaal voor ondernemers samengesteld.
Het programma bestaat uit een kosteloze en onafhankelijke scan van het bedrijf, uitgevoerd door een tevens onafhankelijke adviseur. Met deze scan wordt gekeken op welke manier de energiekosten verlaagd kunnen worden. Op basis van deze scan wordt een rapport opgemaakt, waarna de ondernemer aan de slag kan met de energiebesparende maatregelen. Dit kan zelfstandig of met extra support, en er kan worden geadviseerd over subsidies, leningen en betrouwbare lokale bedrijven voor de uitvoering van de maatregelen.
Ondernemers kunnen voor meer informatie terecht op www.agem.nl/ondernemer.

Enquête Keurmerk Veilig Buitengebied

Heeft u de enquête over veiligheid in het buitengebied al ingevuld? Dit kan nog tot 4 april!

Bewoners en ondernemers in het buitengebied hebben half februari een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een enquête over veiligheid en leefbaarheid in het buitengebied. Wij hebben al veel waardevolle reacties ontvangen. Heeft u de enquête nog niet ingevuld? Doe dat dan alsnog! De uitkomsten van deze enquête worden gebruikt om criminaliteit in het buitengebied aan te pakken en de leefbaarheid waar nodig te verbeteren. Daar hebben wij uw hulp hard bij nodig!
Heeft u vragen over de enquête of loopt u tegen problemen aan bij het invullen van de enquête, dan helpen wij u graag. U kunt dan contact opnemen met team Handhaving via e-mail handhaving@winterswijk.nl of telefoon  (0543) 543 543.

Geen paasvuren in Winterswijk

Er zullen dit jaar geen paasvuren zijn in Winterswijk. Vanwege corona hebben alle 22 gemeenten in het werkgebied van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) met elkaar afgesproken om dit jaar geen paasvuren te laten bouwen en plaatsvinden.

Een paasvuur betekent meestal dat mensen bij elkaar samenkomen. De verwachting is dat dit ook begin april nog niet kan binnen de dan geldende coronamaatregelen. Daarom hebben de 22 gemeenten afgesproken om de paasvuren niet door te laten gaan.
Omdat paasvuren de nodige voorbereidingen met zich meebrengen, is de oproep aan bouwers van paasvuren om niet te beginnen met de opbouw van de zogeheten paasbaokes. Het is vanwege de brandveiligheid niet wenselijk om houtstapels te laten liggen.

Armoedeval

In het Gemeentenieuws delen we regelmatig een persoonlijk verhaal over armoede. Deze keer lees je een column van Esmee Bussman, Sociaal Werker bij de Post

Pas geleden belde een jonge vrouw naar de Post. Vroeger had zij een bijstandsuitkering. Zij heeft hard gewerkt aan zichzelf. Nu heeft ze een parttime baan gevonden. Bewonderenswaardig!

Wat is nu de reden dat zij ons belt? Haar inkomen is niet genoeg om aan het bestaansminimum te komen. Haar salaris wordt daarom aangevuld door het UWV. Haar kinderen moeten naar de opvang, zodat zij kan werken. Hiervoor krijgt zij, net als veel werkende moeders en vaders, een toeslag van de belastingdienst. Maar een deel moet zij zelf betalen.

Wat wil nu het geval zijn? Doordat zij nu werk heeft en hierdoor haar kinderen naar de opvang moeten, heeft zij aan het einde van de maand minder geld over dan wanneer zij niet werkt. Ze belde naar ons om te kijken of we iets wisten om dit op te lossen.

Wij hebben hier geen oplossing voor, wel een naam: de Armoedeval! Bijzonder toch, dat dit woord bestaat. In haar situatie loont werken niet, ik heb haar met dit antwoord teruggebeld. Gelukkig heeft zij met haar werkgever overlegd. Haar uren zijn nu anders ingedeeld. Hierdoor heeft ze minder opvang nodig.

Herken je dit verhaal en wil je het delen of wil je toch dat we meedenken met jouw situatie? Bel dan naar de Post: (0543) 543 960. We zijn iedere werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 12.00 uur. Helaas door Covid-19 geen inloopspreekuur, maar bel gerust!

Jouw verhaal delen?

Laat het onze ervaringsdeskundige Linda Souisa. Dit kan via iedereendoetmee@winterswijk.nl

Verkeersmaatregelen

Actuele informatie

Misterstraat

In verband met werkzaamheden is tot en met vrijdag 7 mei op de Misterstraat de snelheid verlaagd naar 30 km/h. Dit geldt voor het gedeelte ter hoogte van huisnummer 162.

Lopende maatregelen

 • Wheme
 • Torenstraat
 • Beukenhorstweg
 • Burgemeester Bosmastraat
 • Wierengastraat
 • Balinkesstraat
 • Mevr. Kuipers-Rietbergplein
 • Tangelder Gorusstraat

Meer info leest u op www.winterswijk.nl/verkeersmaatregelen

Agenda activiteiten

Datum, activiteit

 • 11 maart, Openbare vergadering algemene raadscommissie om 19.30 uur
 • 11 maart, Extra openbare raadsvergadering, aanvang omstreeks 21.30 uur
 • 11 maart, Online vergadering Cliëntenraad Participatiewet om 19.30 uur. Vergadering bijwonen? Meld u aan via e-mail clientenraad@socialedienstoostachterhoek.nl
 • 23 maart, Digitaal spreekuur EUREGIO. Aanmelden via e-mail spreekuur@euregio.eu. Meer info: www.grensinfopunt.eu
Vergaderingen

Extra openbare raadsvergadering op 11 maart 2021

Op donderdag 11 maart 2021 wordt de een extra raadsvergadering van de gemeenteraad van Winterswijk gehouden. In deze raadsvergadering behandelt de gemeenteraad het voorstel voor het verstrekken van leningen aan Winterswijkse ondernemers als gevolg van Covid-19. De raadsvergadering begint aansluitend aan de vergadering van de algemene raadscommissie. De raadsvergadering begint in ieder geval niet eerder dan 21.30 uur.

In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus wordt deze raadsvergadering langs digitale weg gehouden. De raadsvergadering kunt u live via internet volgen door middel van een link op onze website www.winterswijk.nl/gemeenteraad, vervolgens klikt  u op ‘Uitzending bekijken’’.

De agenda en de op de agenda betrekking hebbende stukken vindt u op de website www.winterswijk.nl/gemeenteraad, vervolgens klikt u op ‘Agenda’s en stukken’.

Als u wilt inspreken tijdens deze raadsvergadering, dan kunt u zich tot uiterlijk donderdag 11 maart vóór 11.30 uur aanmelden via griffie@winterswijk.nl of telefonisch (0543) 543 543.

Terugblik op de raad

De gemeenteraad heeft in de digitale openbare raadsvergadering van donderdag 25 februari de volgende besluiten genomen. Hier leest u de besluiten van de raadsvergaderingen.

Fracties blikken terug op de raadsvergadering

De gemeenteraad vergadert elke maand over uiteenlopende onderwerpen die spelen binnen onze gemeente. Hieronder blikken de fracties terug op de raadsvergadering van donderdag 25 februari.

Wim Wassink, fractievoorzitter CDA Winterswijk

Het  winkelcentrum heeft het ontzettend moeilijk vanwege de coronacrisis. De brandbrief die we kregen van ABH-City, de marktvereniging en Horeca Nederland is dus zeer begrijpelijk. Om die reden hebben we met een motie het college opgeroepen om te lobbyen in Den Haag voor een pilot, zodat het winkelcentrum op een veilige en gecontroleerde manier, stap voor stap, open kan. De motie werd raadsbreed gesteund.
Het CDA vindt het verstandig dat het college een streep heeft gezet door het Cultuurkwartier.  De plannen werden veel te duur, dus beter ten halve gekeerd dan volledig gedwaald. Als CDA zien we graag dat opnieuw gekeken wordt of het huidige muziekgebouw behouden kan blijven en opgeknapt kan worden of dat de muziekschool kan worden ondergebracht in het GKC.
Ook de sanering van Dennenoord gaat niet door, want het grootste bedrijf blijft er zitten. Om die reden vind het CDA het weggegooid geld dat een ander klein bedrijfje alsnog voor veel geld (bijna 4 ton) wordt uitgekocht. Wij konden daarom niet instemmen met dit voorstel.
Het goede nieuws was dat Park Achterhoek na een stroef participatieproces nu eindelijk van de grond komt. Als CDA hebben wij ons altijd sterk gemaakt voor Park Achterhoek. Het bestemmingsplan werd met een grote meerderheid aangenomen.
Voor meer informatie zie ook: www.cdawinterswijk.nl

Vlok van Harten, raadslid Winterswijks Belang (WB)

Zorg om de ondernemers in Winterswijk die door de aanhoudende coronacrisis amper het hoofd boven water kunnen houden was één van de onderwerpen. Onze wethouder kondigde aan op zeer korte termijn met extra steunmaatregelen te komen, om te voorkomen dat ondernemers in het zicht van de haven ten onder gaan. Ook werd door de gezamenlijke fracties een motie ingediend, waarbij het college wordt gevraagd bij het Rijk aan te dringen op een pilot om ons winkelcentrum gecontroleerd en coronaproof stap voor stap weer te openen. Het college gaat hiermee aan de slag.
Voor Park Achterhoek kwam er groen licht voor concrete plannen die een relatie hebben met zorg, zoals tijdelijke huisvesting voor mensen die een opleiding in de zorg volgen of zorgwonen. Een mooie combinatie met het SKB. En met dit plan gaat ook een lang gekoesterde wens van WB voor stadstuinbouw in vervulling.
Wat betreft het Cultuurkwartier was er eensgezindheid dat het beter ten halve gekeerd is dan ten hele gedwaald. Nu de oorspronkelijke ideeën niet haalbaar blijken, wordt opnieuw gekeken naar een goede invulling van dit gebied. Er komen daarvoor nieuwe kaders. Voor
WB is het belangrijk dat er reuring komt en een groene verbinding naar Notaristuin en Vrijheidspark. En we willen een volwaardige plek voor het muziek- en cultuuronderwijs.
Voor meer informatie zie ook www.winterswijksbelang.nl

Tineke van der Linden, raadslid VVD Winterswijk

Afgelopen raadsvergadering werd het bestemmingsplan Park Achterhoek en de bestemmingsplanwijziging Logistiek Centrum Obelink vastgesteld. De VVD is verheugd dat na jaren van mooie plannen, het college nu in staat is geweest het plan vlot te trekken en vindt daarvoor complimenten richting het college op zijn plaats. Er ligt nu een prachtig, concreet plan met allemaal zorggerelateerde bedrijven op tafel. Ook de zorgboerderij die gepland staat kan op een groot draagvlak vanuit de raad rekenen. In de aanloop van dit plan zijn de betrokkenen gehoord en voorgelicht door de wethouder. Bij de invulling van het plan is dan ook zoveel mogelijk rekening gehouden met de buurt en hun wensen. Ook de regisseur van Park Achterhoek, Rik Gommers, heeft een belangrijke rol gespeeld in het hele proces. Dat bedrijven nu de kans krijgen in dit mooie gebied te ondernemen is voor ons van groot belang.
Ook het ontwikkelplan Cultuurkwartier stond op de agenda. De tender waarmee de raad indertijd heeft ingestemd bleek niet haalbaar te zijn. De VVD is nog steeds van mening dat het gebied rondom het Weurden ontwikkeld moet worden. Woningbouw moet een belangrijk onderdeel zijn van het plan. Wij zijn benieuwd naar het nieuwe plan dat straks aan de raad zal worden voorgelegd.
Voor meer informatie zie ook: www.vvdwinterswijk.nl

Peter Voogt, fractievoorzitter GroenLinks

De raadsvergadering stond voor een groot deel in het teken van corona. Ondernemers hadden een brandbrief gestuurd naar de gemeente. Ze vroegen aandacht voor de rampzalige gevolgen van de lockdown: vele ondernemingen dreigen kopje onder te gaan. Dit terwijl in onze gemeente er weinig besmettingen en ziekenhuisopnames zijn. Het CDA stelde het college per motie voor om een experimentele versoepeling van de coronamaatregelen aan te vragen bij de regering. De motie werd van harte ondersteund door de voltallige raad en het college. Zelf was het college ook al bezig aanvullende maatregelen voor de lokale middenstand te treffen. Bij de raadscommissie van 11 maart wordt er meer over bekend.
De eenstemmigheid in de raad kwam de onderlinge verhoudingen kennelijk ten goede. Of waren het de komende verkiezingen? Hoe dan ook, de vergadering verliep snel en zonder veel onderling gesoebat. GroenLinks heeft wel z’n zorg geuit over het feit dat inmiddels meerdere bouwprojecten zijn vergund die neutraal zouden zijn voor de stikstofuitstoot. Of we daar zo mee door kunnen gaan is de vraag. En op Dennenoord blijft nu één ondernemer achter, die weigerde zich voor een redelijk bedrag te laten uitkopen. Dat maakt de omvorming tot natuurgebied helaas een kwestie van lange adem. Onderwijl zal de ondernemer merken dat z’n bedrijfsuitoefening daar beperkt moet blijven.
En tot slot nog even een oproep om 17 maart vooral te gaan stemmen, bij voorkeur GroenLinks...
Voor meer informatie zie ook: https://winterswijk.groenlinks.nl

Ubel Zuiderveld, fractievoorzitter PvdA Winterswijk

Een jaar corona. Van harte steunde de PvdA een motie van het CDA. De partij stelt voor dat Winterswijk zich aanmeldt bij het Rijk voor een zogenaamd fieldlab in ons winkelcentrum. Uitgangspunt bij dit gedragsexperiment: kijken wat er wél mogelijk is voor winkels en horeca. Hoewel het Rijk op deze fieldlabs een strakke eigen regie houdt, is zo’n verzoek het proberen waard. Een jaar geleden stelde het kabinet de eerste lockdown in. Vooral de middenstand, de horeca en de cultuursector lijden ernstig. Mede door mijn werk ken ik de schrijnende verhalen maar al te goed. Tegen alle mensen die zwaar getroffen zijn, kan ik alleen maar zeggen: schaamte is geen goede raadgever. Déél je frustratie en stress met mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Dat lucht op. Trek aan de bel bij de gemeente en instanties. Hetzelfde geldt voor inwoners die in de knel zitten. Verstop je niet in een donker hoekje, maar zoek morele steun en hulp bij anderen. Voor alle Winterswijkse jongeren hoop ik dat er heel snel licht in de tunnel gloort. Als je jong bent, duurt een heel coronajaar veel langer dan voor een vijftiger als ik. De PvdA bedankt jullie in het bijzonder voor jullie coronageduld!
Twitter: @UBELzuiderveld, https://winterswijk.pvda.nl

Loes ten Dolle, fractievoorzitter D66 Winterswijk

Een raadsvergadering met vele grote dossiers, Park Achterhoek, Cultuurkwartier, Dennenoord en een motie over een pilot voor ondernemers in coronatijd. Beginnend met Park Achterhoek: D66 is altijd kritisch geweest over dit dossier. Wij hebben grote vraagtekens bij de realisatie van Park Achterhoek en hebben het vaker een luchtkasteel genoemd. Het bestemmingsplan dat nu voor lag, was het meest concreet tot nu toe en wij waren voornemens in te stemmen. De buurt is meerdere keren alle kanten opgeslingerd, doordat de plannen continu werden gewijzigd. Nu ligt er een plan, maar hadden wij vragen over het tijdelijke verblijven op Park Achterhoek. D66 wilde weten hoe er werd omgegaan met permanente bewoning of bewoning langer dan 6 maanden. Deze vragen hebben wij herhaaldelijk gesteld, maar zijn door de antwoorden van het college niet gerustgesteld. Er kwam geen duidelijk antwoord, waardoor D66 grote vraagtekens zet bij de borging. D66 heeft uiteindelijk als enige tegen het bestemmingsplan gestemd, omdat wij vinden dat op voorhand borging helder en transparant moet zijn.
Als laatste wil ik de motie voor ondernemers in coronatijd nog kort aanhalen. Deze motie is door alle raadsfracties ingediend en wij zijn dan ook blij dat deze motie is aangenomen. Het water staat vele ondernemers tot aan de lippen: het moet en kan anders. D66 Winterswijk is niet stil gaan zitten en heeft inmiddels de landelijke lijnen ingezet om ook zelf uitvoering te geven aan de motie.
Voor meer informatie zie ook: https://winterswijk.d66.nl

Tom van Beek, fractievoorzitter Voor Winterswijk

Een van de agendapunten was de vaststelling van het bestemmingsplan Park Achterhoek. Dit gebeurde na een jarenlange aanloop met veel pieken en dalen. Voor Winterswijk is nooit tegen ontwikkelingen op deze plek geweest, dus hebben wij voor dit voorstel gestemd.
Wel heeft Voor Winterswijk een kritisch geluid laten horen betreffende het betrekken van de omwonenden bij de planvorming van Park Achterhoek. De lange aanlooptijd en de vele wijzigingen en aanvullingen op het bestemmingsplan maakte het er voor de betrokkenen niet makkelijker op om een duidelijk beeld van de toekomstige ontwikkelingen te krijgen. Ook met de informatievoorziening en het overleg met de omwonenden was het tijdens deze planprocedure bedroevend gesteld. Helaas hebben veel omwonenden hierdoor het vertrouwen in de handel en wandel van de gemeente verloren.
Voor Winterswijk is blij dat het college besloten heeft om te stoppen met de plannen voor de ontwikkeling van het Cultuurkwartier. Zoals wij van het begin af aan voorspeld hebben, blijkt dit een financieel onhaalbaar plan te zijn.
Het college zal op korte termijn met een nieuw plan van aanpak komen voor dit gebied. Wij vinden dat woningbouw de hoofdmoot moet gaan worden in de nieuwe plannen. Ook hebben wij gevraagd te onderzoeken wat de mogelijkheden en kosten zijn van het huisvesten van Boogie Woogie in het GKC.
Voor meer informatie zie ook: www.facebook.com/Voor-Winterswijk-302777507073259/

Meer informatie?

Lees hier de gemeenteraadsbesluiten van 25 februari 2021.
De raadsvergadering terugkijken? Dat kan via http://winterswijk.raadsinformatie.nl.

Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op deze website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl. U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Wet Milieubeheer activiteitenbesluit

Milieu-informatie - Bekendmaking ingekomen melding als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet milieubeheer Schaapsweg 6 (zaaknummer 212332)

Ruimtelijke ordening

Vastgesteld bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Park Achterhoek

Officiële bekendmakingen leest u op www.winterswijk.nl/bekendmakingen

Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, leest u op https://www.winterswijk.nl/collegebesluiten