Komt u onze oranjehelden ook aanmoedigen?

Op vrijdag 20 april is het zover! Sportpark Jaspers kleurt vanwege de Koningsspelen voor één keer oranje. De hele dag komen jong en oud in beweging. De Koningsspelen vinden door het hele land plaats en dragen bij aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving: ook in Winterswijk! Wij nodigen u als inwoner heel graag uit om aanstaande vrijdag als supporter aanwezig te zijn. U komt toch ook?

Programma

De opening van de Koningsspelen vindt om 9.00 uur bij zwembad Jaspers plaats. Wethouder Sport, Wim Aalderink, geeft dan het startschot voor verschillende activiteiten voor de leeftijdscategorie senioren. Van 9.30 tot 14.00 uur komen de leerlingen van groep vijf tot en met acht van de basisscholen buiten op het natuurgras en ook op de beachvelden in actie. Voor hen zijn verschillende spectaculaire activiteiten georganiseerd. Van 13.30 tot 15.00 uur is het de beurt aan de Unieke Sporters. Van 15.00 tot 17.00 uur is er op de parkeerplaats van FC Winterswijk straatvoetbal voor jongeren. In de loop van de middag worden demonstraties gegeven door Penta Winterswijk en door leden van het walking voetbal. De allerkleinsten, leerlingen uit de groepen één en twee van de basisscholen, gaan deze dag kennismaken met korfbal bij korfbalvereniging WIKO. Al met al een zeer gevarieerd programma dat met veel enthousiasme is voorbereid. De deelnemers hebben er alvast heel veel zin in en wat zou het leuk zijn dat zij door u  aangemoedigd worden tijdens deze Koningsspelen!

De volgende organisaties verlenen hun medewerking aan de Koningsspelen: Penta, FC Winterswijk, Beweeg Wijs, Skopein Wivoc, Zwembad Jaspers, Brichbouw Sportondersteuning, Wenters Sports Club, Stichting Welzijn Winterswijk, Atletiekvereniging Archeus, Stichting Paardrijden Gehandicapten Oost Achterhoek, Estinea, Zozijn en de Buurtsportcoaches van Actief Winterswijk. Wij danken hen heel hartelijk voor hun inzet bij dit sportieve evenement.

Organisatie door studenten Graafschap College

In schooljaar 2017-2018 startten Graafschap College, Sportservice Doetinchem en gemeente Winterswijk de pilot Hybride leeromgeving. Een van de resultaten van deze innovatieve vorm van onderwijs is dit grote evenement op Sportpark Jaspers. Ruim veertig tweedejaars studenten van de studierichting Sport en Bewegen organiseren samen de Koningsspelen 2018.

Logo Koningsspelen

Uitgelicht