De Belastingdienst van het Rijk is bij veel ouders te streng geweest met het terugvragen van kinderopvangtoeslag. Dit staat bekend als de ‘toeslagenaffaire’. Duizenden ouders in Nederland zijn geraakt door de problemen met kinderopvangtoeslag. Bent u een gedupeerde van de toeslagenaffaire? Dan komt u in aanmerking voor de herstelregeling van de Belastingdienst.

De Belastingdienst heeft het ‘Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag’ opgezet om de fouten te herstellen. Op Belastingdienst.nl(externe link) staat wat u kunt doen en hoe u zich kunt aanmelden als gedupeerde.

De gemeente helpt u graag

De Belastingdienst compenseert gedupeerden financieel. Maar voor wie in de problemen is geraakt is dat niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom woning, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. De gemeente helpt u graag met praktische hulp en advies. Of met hulp bij schulden. Ook biedt de gemeente een luisterend oor, omdat u als gedupeerde veel stress en ellende hebt meegemaakt.

Voor ouders met schulden is het belangrijk dat er een oplossing komt voor hun schulden bij alle schuldeisers. De Belastingdienst is dit aan het uitwerken. Gedupeerden kunnen nu al hun schulden bij de gemeente stopzetten. Neem hiervoor contact met ons op. Geeft u alstublieft duidelijk aan dat het gaat om de kinderopvangtoeslagaffaire. U kunt mailen of bellen met Heidy Lelifeld en Dana Tuinte via hlelifeld@winterswijk.nl (06) 39 84 43 30 en dtuinte@winterswijk.nl (06) 28375554. Uw verhaal is belangrijk. De gemeente denkt graag mee over uw situatie. Ook inwoners die iemand kennen die dit is overkomen, kunnen iets betekenen. Vertel gedupeerden dat ze bij de gemeente Winterswijk terecht kunnen.

Heeft u zich al gemeld bij de Belastingdienst?

Dan is het goed om te weten dat een maatschappelijk dienstverlener de komende tijd contact met u opneemt. Wij vragen dan of u extra ondersteuning nodig heeft. Ook bieden we een luisterend oor, omdat u als gedupeerde mogelijk veel stress heeft meegemaakt.

Hulp van BOink

Zoekt u hulp, maar liever niet van de overheid? Dan kunt u bijvoorbeeld contact opnemen bij de Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang (BOink)(externe link). Dat kan telefonisch via (030) 233 1400 of via e-mail.

Herstelregeling

Met de herstelregeling wil de Belastingdienst van het Rijk de fouten goedmaken die zij heeft gemaakt tijdens de toeslagenaffaire. Heeft de Belastingdienst van het Rijk nog geen contact met u opgenomen? Meld u dan aan voor de herstelregeling(externe link) van de Belastingdienst. Ook vindt u hier meer informatie over bijvoorbeeld compensaties.