Gemeentenieuws 27 februari 2018

Met onder andere: wethouders openen verzamelgebouw WUh, leerlingen volgen les over verkeersveiligheid, nieuwe stadsplattegronden, aanvraag burgercheque.

Hieronder vindt u diverse links naar de betreffende onderdelen van het gemeentenieuws.

Gemeentelijke belastingen 2018

Op 27 februari 2018 werd bij de meeste huishoudens de WOZ-beschikking/aanslag gemeentelijke belastingen 2018 bezorgd. Op deze pagina informeren wij u in het kort over de verschillende belastingen en rechten die wij binnen onze gemeente heffen. Voor vragen kunt u contact opnemen met (0543) 543 543.

Wethouders openen verzamelgebouw WUh

naar boven

Met het doorprikken van een grote ballon hebben de wethouders Ilse Saris en Wim Aalderink het verzamelgebouw WUh (Winterswijk Uw huis) donderdagmiddag officieel geopend. Het verzamelgebouw zit in het voormalige pand van de SNS-bank aan de Torenstraat. In het gebouw zitten nu elf maatschappelijke instellingen onder één dak, zoals Humanitas, de Klussenbank, Wenters Goud, de Speelgoedbank Oost-Achterhoek en de vrijetijdsclub ’t Stekkie. Daarnaast maakt Perron 8, een onderdeel van zorginstelling De Lichtenvoorde, gebruik van het pand. Ook het project 'Aan de Slag!' heeft hier een nieuwe stek gekregen. “Het project ‘Aan de slag!’ is een prachtig voorbeeld van vrijwilligerswerk, waarbij ‘oude’ Winterswijkers samen met ‘nieuwe’ Winterswijkers een klus klaren”, zegt wethouder Wim Aalderink.
De brandweer is de komende acht weken elke vrijdag en zaterdag (10.00-18.00 uur) in het verzamelgebouw aanwezig met een pop-upstore met informatie en materialen op het gebied van brandveiligheid.
Het verzamelgebouw WUh is een initiatief van het Vrijwilligerspunt Winterswijk en de Winterswijkse Uitdaging en is bedoeld om verenigingen en stichtingen de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben. “Ik word heel enthousiast van deze locatie”, zegt wethouder Ilse Saris. “Het WUh is het huis waar alle Winterswijkers en maatschappelijke organisaties elkaar kunnen ontmoeten en hun krachten kunnen bundelen om mooie ideeën te realiseren.” Vrijdag werd er vrijdag voor alle belangstellenden open huis gehouden.

Nieuwe stadsplattegronden bij station Winterswijk

naar boven

Op vrijdag 16 februari  zijn twee stadsplattegronden geplaatst bij het station Winterswijk als aanvulling op de bestaande voetgangersverwijzing. Bezoekers die met het openbaar vervoer in Winterswijk arriveren kunnen op de stadsplattegronden in één oogopslag zien hoe de winkelstraten te bereiken zijn. Op de plattegrond staan tevens een aantal kenmerkende openbare Winterswijkse gebouwen. In de zomer van 2017 zijn in Winterswijk borden geplaatst om voetgangers de weg te wijzen in het centrum. Met deze stadsplattegronden en de verwijsborden is Winterswijk klaar voor het nieuwe (zomer)seizoen om bezoekers optimaal te informeren over het bereiken van het winkelcentrum, toeristische locaties en belangrijke bestemmingen.

Wethouder geeft leerlingen les over verkeersveiligheid

naar boven

Wethouder Rik Gommers stond woensdagmorgen voor de klas bij groep 7 van basisschool De Vlier om de leerlingen voor te lichten over verkeersveiligheid. “Als gemeente vinden wij de veiligheid van schoolkinderen erg belangrijk”, hield de wethouder de leerlingen voor. “Daarom mogen auto’s in grote delen van Winterswijk bijvoorbeeld niet harder rijden dan 30 kilometer per uur.” Kinderen moeten volgens de wethouder altijd goed opletten in het verkeer, zeker nu het glad is. “Ik ben zelf deze week keihard onderuit gegaan toen ik de straat overstak”, verklapte Gommers tot hilariteit van de kinderen. Na de inleiding door de wethouder kregen de leerlingen een verkeersquiz voorgeschoteld met vragen over verkeerssituaties in Winterswijk. Het verkeerseducatieprogramma werd verzorgd door de stichting Verkeersonderwijs.nl in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland.

Winterswijk stemt

naar boven

We hebben een nieuwe hashtag in het leven geroepen. #WinterswijkStemt is de tag die je kunt gebruiken voor het nieuws en de laatste ontwikkelingen op het gebied van de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

Schoonste Straatverkiezing Winterswijk gaat van start

naar boven

Van 24 maart tot en met 24 mei 2018 vindt de Schoonste Straatverkiezing plaats in Winterswijk. Schone straten maken Winterswijk mooier. Inwoners kunnen zich vanaf nu aanmelden om samen mee te doen aan deze verkiezing. De drie schoonste straten maken kans op mooie buurtprijzen. De Schoonste Straatverkiezing is een initiatief van de gemeente Winterswijk en het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Met deze verkiezing worden inwoners van Winterswijk uitgedaagd om samen in actie te komen voor schone straten en een van de prijzen te winnen.

Iedereen kan meedoen!

Inwoners die meedoen ontvangen een toolkit met hulpmiddelen zoals afvalgrijpers, vuilniszakken en veiligheidshesjes. “Laten we het samen Mooi Schoon maken met als resultaat: mooie buurten, schone straten en blije inwoners”, aldus wethouder Rik Gommers.

Mee doen?

Deelnemers kunnen zich tot 23 maart aanmelden voor de Schoonste Straatverkiezing via www.mooi-schoon.nl/straatverkiezing. Op de website is meer te vinden over de verkiezing.

Fonkelende straten winnen prijzen

De drie schoonste straten maken kans op een compleet verzorgde buurtbarbecue, hinkeltegels of knikkertegels in de straat. Voor kinderen zijn er speciale prijzen zoals een Wasteboard, gemaakt van gerecyclede doppen van plastic afval.

Startsein

Wethouder Rik Gommers geeft op zaterdag 24 maart tijdens de Landelijke Opschoondag het startsein voor de verkiezing. ROVA voorziet de deelnemers van toolkits.  

Wedstrijdperiode

In de periode van 24 maart tot en met 24 mei is het aan de deelnemers om de straat schoon te houden. Tijdens deze periode komt een medewerker van het zwerfvuilprogramma een paar keer onverwacht een kijkje nemen in de straat. Aan de hand van een checklist, die via de website te downloaden is, wordt de straat beoordeeld. Van 24 april tot en met 24 mei is de verkiezingsperiode. Tijdens deze periode kan er ook online gestemd worden. De uitreiking vindt plaats op 27 mei.

Meer informatie

Meer informatie over de Schoonste Straatverkiezing is te vinden op www.mooi-schoon.nl/straatverkiezing.

Goed idee of initiatief?

naar boven

Vraag een burgercheque aan!

Heb je een goed idee voor Winterswijk, maar kun je wel wat financiële steun gebruiken? Vraag dan een burgercheque aan bij de gemeente! Twee keer per jaar kent de gemeenteraad van Winterswijk burgercheques toe. Een burgercheque is een geldbedrag waarmee de raad initiatieven ondersteunt die leiden tot verbetering van de leefbaarheid, veiligheid of sociale samenhang in een straat, wijk of gemeenschap in de gemeente Winterswijk. U kunt nog tot en met 30 juni 2018 een aanvraag indienen.

Hoe dien ik een aanvraag in?

Meer informatie over het aanvragen van een burgercheque vind je op www.winterswijk.nl. Voor het digitale aanvraagformulier kunt u klikken op: Bestuur / Burger en politiek / Burgercheques. Heeft u vragen over (het aanvragen van) burgercheques, neem dan contact opnemen met de griffie via telefoonnummer (0543) 543 543 of via e-mail griffie@winterswijk.nl.

Ouderbijeenkomsten ‘Omgaan met pubers’ van start

naar boven

Het Preventie Platform Jeugd organiseert voor ouders van pubers vijf ouderbijeenkomsten over ‘Omgaan met pubers’. De eerste bijeenkomst is op donderdag 8 maart van 19.30 tot 21.30 uur, Schaersvoorde Stationsplein, Landbouwstraat 1 in Aalten.

De bijeenkomsten zijn voor ouders van pubers (10 – 16 jaar) en hebben als thema’s:
•    Puberbrein;
•    In gesprek met je puber;
•    Alcohol en drugs;
•    Sociale media;
•    Seksualiteit.

Meedoen?

Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via info@preventieplatform.nl. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Sarah Pelgrim, via 06 – 12 64 16 98.

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd  zet zich in voor het gezond, stabiel en veilig opgroeien van kinderen en jongeren tot en met 23 jaar in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. Dit doet zij door de krachten van de verschillende organisaties te bundelen en samen een preventief aanbod rondom verschillende thema’s en signalen te ontwikkelen.

Zet je alcohol gebruik op pauze

naar boven

Meld je aan voor IkPas en doe 30 dagen zonder alcohol

De actie ‘IkPas’ is reeds gestart op 14 februari. Ga alsnog de uitdaging aan en zet uw alcoholgebruik 30 dagen lang op pauze. Tactus Verslavingszorg en de GGD Noord- en Oost-Gelderland brengen deze actie actief onder de aandacht in onze regio. Doe vanaf 1 maart (30 dagen) mee aan IkPas en ervaar wat een alcohol pauze met u doet.

Alcoholgebruik ‘op pauze’

Veel mensen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, tijdens het eten, na het werk of na het sporten. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Om daar eens bij stil te staan, vindt vanaf 14 februari voor de vierde keer IkPas plaats in heel Nederland. Duizenden mensen zetten dan hun alcoholgebruik ‘op pauze’. Als voorbeeld voor de jeugd, voor de gezondheid, voor de kilo’s, voor de uitdaging, of om wat voor reden dan ook. Daarom: IkPas!

Goede ervaringen

Landelijk onderzoek laat zien dat veel deelnemers aan IkPas 2017 zich na afloop meer bewust zijn van hun eigen alcoholgebruik. Ze geven aan dat ze beter slapen, fitter zijn en verliezen vaak gewicht. Ook zes maanden na de actie blijken deelnemers nog steeds minder alcohol te drinken dan ervoor.

Gaat u de uitdaging ook aan?

Aanmelden kan via de site www.ikpas.nl. Dit jaar is inschrijven nog aantrekkelijker, omdat u gebruik kunt maken van een persoonlijk IkPas dashboard. U kunt dan onder meer een IkPas coach inschakelen en u abonneren op de nieuwsbrief.

Wethouders sluiten RetailDeal met staatssecretaris Mona Keijzer

naar boven

De wethouders van de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Oude IJsselstreek, Oost Gelre en Winterswijk, hebben tijdens het Wintercongres van het Ministerie van Economische Zaken (EZ) op 19 februari een ReatilDeal afgesloten met  Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Voor de gemeente Winterswijk was wethouder Ilse Saris aanwezig. Hiermee sluiten de gemeenten aan bij de Retailagenda van het Ministerie van EZ, die tot doel heeft het toekomstbestendig maken van retail en daarmee van onze stads- en dorpscentra. Een onderwerp waar gemeenten zich al mee bezighouden. Door de deal krijgen de gemeenten commitment van het Rijk voor hun aanpak. De Retailagenda houdt zich bezig met vijf thema's: lokale transformatie, regionale sturing, huurmarkt, Human Capital Agenda, Kenniscreatie & Innovatie.

Kerststukjes opruimen

naar boven

Veel mensen hebben kerststukjes op graven op de Algemene Begraafplaats gezet. Een aantal kerststukjes staat er nog. Wij verzoeken u de stukjes van de graven te halen. Wilt u tevens lege vazen, bloempotten en ander ongebruikt materiaal rondom en achter de grafmonumenten verwijderen, zodat het onderhoud aan de graven en de coniferenhagen uitgevoerd kan worden. Van kerststukjes die na zondag 11 maart 2018 nog op de graven staan, wordt aangenomen dat nabestaanden er geen belang meer aan hechten. Deze worden dan alsnog  door ons verwijderd.

Expositie portretten van Achterhoekers in gemeentekantoor

naar boven

De portretten uit het boek Parels uit de Achterhoek zijn te bewonderen in de hal van het gemeentekantoor van de gemeente Winterswijk. Voor het boek zijn twintig mensen geselecteerd voor een portret. De verhalen van Achterhoekers zijn opgetekend door Erik Hagelstein. Fotograaf Jessica de Lepper verzorgde de fotografie. De personen zijn echt rolmodellen die bewijzen dat je met talent en doorzettingsvermogen ver kunt komen. Allemaal hebben ze de volgende vraag voorgelegd gekregen: heb je in je carrière last of gemak gehad van je afkomst? De samenstellers van het boek zien de expositie graag als een reizend circus door de Achterhoek gaan. Om zo inspirerende verhalen en gezichten van deze bijzondere parels niet onopgemerkt voor te laten gaan. De gemeente Winterswijk biedt de hal van het gemeentekantoor aan als podium om de portretten van de parels te presenteren.

Veel achternamen van de parels eindigen op ink of ing. Ontstaan uit namen van boerderijen, erven of woonplaatsen. Echt Achterhoeks dus. De geportretteerden wonen niet allemaal meer in de Achterhoek, maar koesteren hun onbezorgde jeugd in een mooie streek. De uitgave Parels in de Achterhoek is met ondersteuning van Stichting PakAn tot stand gekomen. Deze stichting begunstigt initiatieven die de leefbaarheid in de Achterhoek te vergroten. Schrijver en fotograaf zijn geboren en getogen Achterhoekers en wonen in Doetinchem.

“Echt mooi om deze doorzetters uit de Achterhoek zichtbaar te hebben in onze gemeente”, laat burgemeester Bengevoord weten. “Hun verhaal kan bezoekers aan de expositie inspireren om hun droom waar te maken. Extra leuk is dat onze gemeente als eerste een podium biedt voor deze expositie die rond gaat trekken door de Achterhoek. Tijdens kantooruren is de expositie gratis te bekijken van 26 februari tot en met half april 2018.

Interactieve avond over omgaan met geld met Theatergroep PlayBack op 12 maart

naar boven

De Week van het geld van 12 tot 16 maart

Op maandag 12 maart 2018 vindt bij Boogie Woogie, centrum voor kunst- en cultuur, Roelvinkstraat 2 in Winterswijk, de interactieve ouderavond Credits van theatergroep PlayBack plaats. De ouderavond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en is bedoeld voor ouders van pubers/jongeren in de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk. De toegang is gratis.

Deze voorstelling draait om bewustwording in de omgang met geld. Hoeveel geld hebben jongeren nou eigenlijk echt nodig? Hoe voorkom je als ouder dat je puber verwend wordt of in de schulden raakt? Wat geef je je kind mee als hij op z’n achttiende zijn of haar eigen geld moet beheren? Door jongeren al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. U kunt zich per e-mail aanmelden via info@preventieplatform.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Esther Teunissen via telefoonnummer 06-39206601. Bekijk de trailer van de ouderavonden: https://www.youtube.com/watch?v=IaNT-ztHkLk.

De Week van het geld

Deze avond wordt georganiseerd in het kader van de Week van het geld 2018 van 12 tot en met 16 maart. Het doel van deze themaweek is om jongeren te leren omgaan met geld. Meer informatie over de Week van het geld vindt u op www.weekvanhetgeld.nl.

Het Preventie  Platform Jeugd

Het Preventie  Platform Jeugd is een samenwerking tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren tot en met 23 jaar. Het platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek.

Kom naar de Post op 12 maart

naar boven

Inloopmiddag over inkomen

In de Week van het Geld  van 12 tot en met 16 maart 2018 organiseert het Sociaal Team de Post een inloopmiddag op woensdag 12 maart aanstaande van 13.30 tot 17.30 uur voor alle inwoners uit Winterswijk.
De middag is er speciaal voor iedereen om vragen over inkomen te beantwoorden.  Tijdens de inloopmiddag kunt u een inkomenscheck laten doen. Ook kunt u vragen stellen over bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, de participatiewet en kwijtschelding. Een medewerker van de sociale dienst is op deze inloopmiddag aanwezig om u hierover te informeren.  We zien u graag op 12 maart in de Post, Balinkesstraat 4 in Winterswijk.
Zie ook www.depostwinterswijk.nl

Activiteiten voor mantelzorgers in maart

naar boven

VIT-hulp bij mantelzorg

Het Mantelzorgcafé: tref- en informatiepunt voor mantelzorgers.Bij het Mantelzorgcafé ontmoet u andere mantelzorgers in een informele sfeer. U kunt zonder aanmelden binnenlopen. De mantelzorgconsulent ontvangt u met een kop koffie of thee op donderdag 22 maart van 14.00 tot 15.30 uur bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25 in Winterswijk.

Mantelzorg: Wat doet het met je?

Op woensdag  28 maart om 19.30 uur is de bijeenkomst Mantelzorg: Wat doet het met je? Mantelzorg en zorgen voor uw naaste(n) kan gevoelens van onmacht, spanning, verdriet, angst en onzekerheid geven. Deze gevoelens komen vaak ‘niet van pas’ want u moet doorgaan. De ander heeft u immers nodig. Hoe kunt u omgaan met deze ‘lastige’ gevoelens? Een medewerker van GGNet Preventie geeft tijdens deze bijeenkomst tips en adviezen. Locatie: Zonnebrinkkerk, Zonnebrink 182.

Vragen aan de mantelzorgconsulent?

Voor informatie en hulp bij mantelzorg kunt u terecht bij de Post, Balinkesstraat 4. Iedere vrijdagmorgen van 9.00 tot 10.30 uur is Marjan Roerdinkveldboom aanwezig. U kunt hier zonder afspraak binnenlopen. Meer informatie over alle activiteiten leest u op www.vithulpbijmantelzorg.nl of bel op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur met VIT-hulp bij mantelzorg, telefoon. (0544) 82 00 00.

Werk in uitvoering

naar boven

Afsluiting Morgenzonweg

Als de weersomstandigheden het toelaten, wordt de Morgenzonweg vanaf 26 februari afgesloten voor alle verkeer ter hoogte van de Javastraat. Het plateau ter plaatse van deze aansluiting wordt aangepast. Het verkeer wordt omgeleid. De werkzaamheden duren naar verwachting ongeveer een week.

Reconstructie Dingstraat

Vooruitlopend op de reconstructie van de Dingstraat zijn de linksaf rijstroken naar de Weverstraat en de Roelvinkstraat afgesloten voor het verkeer.

N18 bij Varsseveld

In opdracht van Rijkswaterstaat is aannemer BAM bezig met de reconstructie van de N18 tussen Varsseveld en Lichtenvoorde. Volg de aangegeven omleidingsroutes en houd rekening met langere reistijden. Kijk voor meer informatie op www.bambouwtN18.nl.

Kijk voor meer informatie  en andere actuele wegwerkzaamheden op http://v1.wegwerkmeldingen.nl/

Agenda activiteiten

naar boven

1 maart, Presentatiebijeenkomst voor raads- en commissieleden om 19.30 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25;
1 maart, Alzheimer Café van 20.00 tot 21.30 uur, woonzorgcentrum Careaz Antoniushove, Rapenburgsestraat 33 in Lichtenvoorde;
6 maart, Informatieavond over verkiezingen voor mensen met een beperking om 19.30 uur (inloop 19.00 uur), in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25;
6 maart, Inspiratie-sessie Special Olympics Nationale Spelen Achterhoek 2018 van 19.00 tot 22.00 uur,  DHC Doetinchem, Stokhorstweg 5A, 7006 GA Doetinchem;
8 maart, Ouderbijeenkomst ‘Omgaan met pubers”, van 19.30 tot 21.30 uur, Schaersvoorde Stationsplein, Landbouwstraat 1 in Aalten;
8 maart, Internationale Vrouwen Event, 9.00 tot 21.00 uur Industriemuseum TextilWerk in Bocholt;
8 maart, Bijeenkomst Cliëntenraad Participatiewet voor de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk;
12 maart, Inloopmiddag Week van het Geld van 13.30 tot 17.30 uur bij de Post, Balinkesstraat 4 in Winterswijk;
12 maart, Interactieve ouderavond Credits van 19.30 tot 21.30 uur bij Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2;
22 maart, Mantelzorgcafé van 14.00 tot 15.30 uur bij Hertog Karel van Gelre, Markt 25;
28 maart, Bijeenkomst Mantelzorg: Wat doet het met je? Aanvang: 19.30 uur, Zonnebrinkkerk in Winterswijk.

Meer informatie over de vergaderingen en evenementen kunt u vinden op www.winterswijk.nl of u kunt bellen met de receptie van het gemeentekantoor via (0543) 543 543.

Vergaderingen

naar boven

Bijeenkomst Cliëntenraad Participatiewet voor de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk

De Cliëntenraad Participatiewet voor de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk komt op donderdag 8 maart 2018 voor een openbare vergadering bijeen in het gebouw van de Sociale Dienst Oost Achterhoek, Kevelderstraat 1 (oude Stadhuis) in Groenlo. De vergadering begint om 19.30 uur. Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen: Presentatie hernieuwde aanpak SHV, Bespreekstuk eindevaluatie organisatie cliëntcontactdagen, Adviesaanvraag  inzake aanpassing van de Afstemmingsverordening.
De agenda en stukken voor deze vergadering kunnen worden ingezien op het Loopbaanplein, Burg. Bosmastraat 7 in Winterswijk en op de website van de Sociale Dienst Oost Achterhoek.
Voor de vergadering van 8 maart 2018 zijn stukken aanwezig ter inzage van agendapunt 4.

naar boven

Officiële bekendmakingen

Officiële bekendmakingen in het digitale gemeenteblad op de website www.officielebekendmakingen.nl

naar boven

Wij publiceren de officiële bekendmakingen in het (digitale) Gemeenteblad op de website officielebekendmakingen.nl/

In dit Gemeentenieuws verschijnen alleen de titels van bekendmakingen. De volledige bekendmakingen worden uitsluitend digitaal gepubliceerd. Op grond van de wet zijn er wel bekendmakingen die niet digitaal maar nog steeds in een huis-aan-huisblad of krant moeten worden bekendgemaakt. Dat zijn echter uitzonderingen. Op officielebekendmakingen.nl kunt u zoeken naar publicaties in de gemeente Winterswijk. Publicaties van de gemeente Winterswijk kunt u op deze website vinden onder de publicaties in het Gemeenteblad en/of de Staatscourant.

Aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen

naar boven

Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning

De aanvragen en meldingen voor omgevingsvergunningen bouwen, kappen, milieu en bestemmingsplannen en sloop- en kapmeldingen vindt u op www.officielebekendmakingen.nl.

Ter inzage liggende omgevingsvergunningen

De onderstaande ter inzage liggende omgevingsvergunningen kunt u inzien bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25.
•    Lorentzstraat 1
•    Wooldseweg 127

Verleende omgevingsvergunning kappen

•    Acacialaan 12
•    Bonninkweg (nabij recreatiepark Nieuw Beusink)
•    Korenburgerveenweg 6
•    W. Dreeslaan 4
•    Zonnebrink 3

Verleende omgevingsvergunning bouwen

•    De Bank 26
•    Bredelerweg 4
•    Misterweg 209
•    Vosseveldseweg 21

Verleende omgevingsvergunning handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening

•    Weverstraat 2A

Ruimtelijke ordening

•    Ontwerpbestemmingsplan Spek-Ende 2
•    Ontwerp omgevingsvergunning herontwikkeling plan Grijsen

Algemene Plaatselijke Verordening

Vergunnings- / ontheffingsaanvraag Beurs voor Iedereen

Vergunnings- / ontheffingsaanvraag evenement Beurs voor Iedereen en opstijgen luchtballonnen op zaterdag 21 en zondag 22 april 2018 rondom Verenigingsgebouw Juliana aan de Gosselinkweg 14 Winterswijk Woold.

Vergunningsaanvraag Rommelmarkt Eendracht

Vergunningsaanvraag evenement Rommelmarkt Eendracht op zaterdag 14 april 2018, Morsestraat 31.

Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning

De aanvragen en meldingen voor omgevingsvergunningen bouwen, kappen, milieu, bestemmingsplannen en sloop- en kapmeldingen vindt u op www.officielebekendmakingen.nl.

Ter inzage liggende omgevingsvergunningen

De onderstaande ter inzage liggende omgevingsvergunningen kunt u inzien bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25.

Mediation

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen een besluit kan mediation soms uitkomst bieden. Er wordt dan geprobeerd om onder begeleiding van een neutrale persoon, de mediator, tot een oplossing te komen. Er zal dan worden bekeken of mediation in uw geval geschikt is. Indien gekozen wordt voor mediation wordt de bezwaarprocedure zolang stilgelegd. Meer informatie over mediation kunt u vinden op www.winterswijk.nl.

Ter inzage

U kunt de plannen, vergunningsaanvragen en verordeningen inzien bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. De openingstijden zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ook een afspraak maken via ons algemene telefoonnummer (0543) 543 543.

Besluiten van het college van B en W

naar boven

Op 13 februari 2018 heeft het college besloten over de volgende onderwerpen:

1.    Recht van opstal clubgebouwen SV Kindervreugd en Stichting ’t Kreil

Op 20 februari 2018 heeft het college besloten over de volgende onderwerpen:

1.    Vaststelling Bestemmingsplan Oostendorperdiek 3
2.    Ontwikkeling Steengroeve
3.    Inkoop hulpmiddelen

https://www.winterswijk.nl/Bestuur_Organisatie/College_van_B_en_W/Besluitenlijsten_college

E-mailservice

Wilt u de bekendmakingen automatisch per e-mail ontvangen, dan kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice via de website overheid.nl. U ontvangt dan alle bekendmakingen in uw mailbox.

Meer informatie

Op de pagina 'Bekendmakingen' op deze website vindt u meer informatie over de officiële bekendmakingen.

Uitgelicht