Gemeentenieuws 25 september 2018

Met onder andere Meet-Up Duurzaamheid op 8 oktober, sportkaart Actief Winterswijk, mantelzorgwaardering, oktober; de maand van de opvoeding door Preventie Platform Jeugd, Stoptober.

Hieronder vindt u diverse links naar de betreffende onderdelen van het gemeentenieuws.

Meet-Up Duurzaamheid op 8 oktober

naar boven

Beste Winterswijker,

Maakt u zich ook zorgen om de klimaatverandering, maar wenst u er vooral iets aan te doen?

Kom dan maandag 8 oktober aanstaande om 18.30 uur naar Theater De Storm. Wij organiseren dan de Meet-Up Duurzaamheid voor alle bewoners, bedrijven, sportverenigingen, scholen enzovoort. Met nog drie weken te gaan zijn wij nu bezig de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten voor deze bijeenkomst.

Wat staat onder andere op het programma:

 •  Lokale pioniers informeren over energiemaatregelen die u kunt nemen
 •  Leer- en doe markt met diverse initiatieven en organisaties
 •  Mogelijkheid om een afspraak te maken met één van de aanwezige energiecoaches
 •  Berekening laten maken door een professional hoeveel u kunt besparen in huis
 •  Bezoekers aan de Meet-Up Duurzaamheid ontvangen een gratis LED lamp

De Meet-Up Duurzaamheid begint om 19.00 uur in Theater De Storm, Haitsma Mulierweg 11 in Winterwijk. Vanaf 18.30 uur bent u welkom.

We begroeten u graag onder het genot van een kop koffie.

Vriendelijke groet,

Wim Elferdink, wethouder
Hans Bax, voorzitter Energietafel

Maak kennis met sportkaart Actief  Winterswijk

Op 29 september organiseert de werkgroep sportkaart een inloopochtend waarbij kennis kan worden gemaakt met de sportkaart Actief Winterswijk. Dit vindt plaats van 10.00 tot 12.00 uur in speeltuinvereniging de Rozenstraat (45a). Tijdens de inloopochtend kunnen volwassenen kennismaken met de mogelijkheden van de sportkaart Actief Winterswijk.

Wat is er te doen:

 • Fit-test door Wenters Sports Club
 •  Sport- en beweegactiviteiten waaronder actief wandelen en dynamic tennis
 •  Informatie over gezonde voeding door Renate Grevers

Sportkaart Actief Winterswijk

De gemeente Winterswijk heeft samen met enkele sportaanbieders het initiatief genomen tot de sportkaart Actief Winterswijk. Het doel van de sportkaart is mensen het plezier van sport en bewegen te laten ervaren. Met de komst van de sportkaart kunnen inwoners op een laagdrempelige manier kennismaken met allerlei sporten en activiteiten in Winterswijk. Met de sportkaart Actief Winterswijk kunt u deelnemen aan alle activiteiten die worden aangeboden op de website. Deze activiteiten worden georganiseerd door sportverenigingen en sportorganisaties. Met de sportkaart kunt u met één account, sporten bij verschillende sportorganisaties.

Meer informatie

Voor meer informatie  gaat u naar de website www.actiefwinterswijk.nl of kunt u contact opnemen met Guido de Vries, Medewerker Jeugd/coördinator  buurtsportcoaches. U kunt hem bereiken via e-mailadres actief@winterswijk.nl  of telefoonnummer  (0543) 543 543.

Mantelzorger? Meld u aan voor de mantelzorgwaardering

De gemeente Winterswijk heeft grote waardering voor het vele werk dat mantelzorgers verrichten. Ook dit jaar krijgen mantelzorgers die in Winterswijk actief zijn, in november een cadeaukaart van € 50,- . Daarnaast wordt op zaterdag 10 november aanstaande een gezellige middag georganiseerd in Theater de Storm.

Mantelzorg is de onbetaalde zorg voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende partner, ouder, kind of ander familielid, vriend of kennis. Mantelzorg is vaak langdurig en intensief en is meestal geen vrijwillige keuze. Ook veel jongeren zijn tegenwoordig mantelzorger. De mantelzorgwaardering betreft een cadeaukaart ter waarde van € 50,- en is bedoeld voor mantelzorgers in de gemeente Winterswijk én voor mantelzorgers die buiten Winterswijk wonen, maar wel in Winterswijk mantelzorg verlenen. Jonge mantelzorgers krijgen een cadeaukaart van €  25,-.

Aanmelden bij VIT-Hulp bij mantelzorg voor 16 oktober

Om in aanmerking te komen vor de mantelzorgwaardering moet de mantelzorger bekend zijn bij VIT-hulp bij mantelzorg. Als de mantelzorger nog niet bekend is bij VIT-hulp bij mantelzorg, dan is aanmelden mogelijk tot 16 oktober via telefoonnummer (0544) 820 000 of via www.vithulpbijmantelzorg.nl. Iedere vrijdagmorgen van 9.00 tot 10.30 uur houdt VIT-hulp bij mantelzorg een inloopspreekuur in De Post aan de Balinkesstraat 4. Ook dan kunnen mantelzorgers worden aangemeld.

Het preventie platform jeugd presenteert: “Oktober; de maand van de opvoeding”!

In oktober organiseert het platform verschillende activiteiten voor ouders, kinderen en professionals in het kader van de maand van de opvoeding. Alle activiteiten hebben met opvoeden te maken en in de theater voorstellingen komen er actuele thema’s aan bod. Het thema van dit jaar is Opvoeden is Samenspel.

Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. U dient zich echter wel van te voren aan te melden want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen. Aanmelden kan via: https://bit.ly/maandvandeopvoeding

Hieronder vindt u een beknopt overzicht van de activiteiten:

Maandag 1 oktober, 19.30 tot 21.30 uur: Positieve mindset voor ouders van kinderen. Locatie: Borculo, Gemeentehuis Berkelland, Marktstraat 1.

Dinsdag 2 oktober, 19.30 tot 21.30 uur: Gezond slapen. Monique L’Hoir vertelt hoe jij je kind kunt helpen om een gezond slaappatroon aan te leren.  
Locatie: Lichtenvoorde, Gemeentehuis Oost Gelre, Varsseveldseweg 2.

Dinsdag 2 oktober, 19.30 tot 21.00 uur: Theater ‘Buurvrouw voed je kind eens op!’.
Locatie: Neede, van Gellicumzaal (locatie Het Assink lyceum), Julianstraat 12a.

Dinsdag 2 oktober, 14.00 tot 16.00 uur: Buitenspelen met Staringeducatie.
Locatie: Dinxperlo, Duplo school, Maurits Prinsstraat 25.

Woensdag 3 oktober, , 14.00 tot 16.00 uur: Buitenspelen met Staringeducatie.
Locatie: Winterswijk, het Pelkpark, Hakkelerkampstraat 55.

Woensdag 3 oktober, 19.30 tot 21.30 uur: Positieve mindset voor ouders van kinderen.
Locatie: Aalten, Kinderdagverblijf De Kabouter Humanitas, Ahavestraat 3.

Donderdag 4 oktober, 19.30 tot 21.30 uur: Gezond slapen. Monique L’Hoir vertelt hoe jij je kind kunt helpen om een gezond slaappatroon aan te leren.  
Locatie: Winterswijk, BSO Kicken, Jaspersweg 1.

Maandag 8 oktober, 19.45 tot 22.00 uur: Mindset voor kinderen van de basisschool. Een workshop voor ouders. Locatie: Groenlo, Hart van Grol, Beltrumsestraat 17.

Woensdag 10 oktober, 15.00 tot 15.45 uur: Buurvrouw en Buurvrouw door PEER Toftheater. Locatie: Dinxperlo, Kulturhus Dinxperlo, Terborgseweg 5.

Maandag 15 oktober, 20.00 tot 22.00 uur:  Theater ‘Welkom in puberland’.
Locatie: Winterswijk, Boogie Woogie, Roelvinkstraat 2.

Donderdag 18 oktober, 19.00 tot 20.20 uur: Theater ‘Lover boys’. Bij veel aanmeldingen volgt een tweede voorstelling van 20.30 tot 21.50 uur.
Locatie: Neede, van Gellicumzaal (Het Assink lyceum), Julianastraat 12a.

Het preventie platform heet u van harte welkom! Voor  het opgeven vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het preventie platform jeugd via: info@preventieplatform.nl

Volg voor actuele informatie Facebook Preventieplatformjeugd

Modder op de weg? Gas los!

Het is oogsttijd, landbouwvoertuigen rijden af en aan om de oogst van het land te halen. Hierdoor kan in het buitengebied soms modder op de weg liggen. Vooral in combinatie met een regenbui leidt dit tot glad wegdek.
De veroorzakers van de modder zijn verplicht om de weg zo veilig mogelijk te houden. Ze plaatsen waarschuwingsborden als de kans op modder aanwezig is en maken de weg zo snel mogelijk weer schoon. Door drukke werkzaamheden kan er echter gedurende de dag toch wat modder liggen.
Rijdt u in het buitengebied en ziet u een geel waarschuwingsbord in de berm? Dan ligt er iets verderop modder op de weg. Matig uw snelheid, laat het gas los, blijf sturen in de richting waar u heen wilt en rem niet.

Buurtsportcoach Actief Winterswijk aan het woord

In Winterswijk zijn er meerdere buurtsportcoaches actief, ieder met een eigen aandachtsgebied. Zij stimuleren en ondersteunen inwoners bij het realiseren van een gezonde  leefstijl met voldoende beweging en verantwoorde voeding. Dit doen zij op een laagdrempelige manier, die aansluit bij de behoeften en mogelijkheden van wijkbewoners. En dat alles gebeurt dichtbij huis. Een belangrijk aspect hierbij is dat mensen elkaar ontmoeten en zo samen op weg gaan naar mooie resultaten. In het gemeentenieuws verschijnt regelmatig een korte column waarin de buurtsportcoaches vertellen over ervaringen in hun werk en over sportactiviteiten in Winterswijk. In deze uitgave Guido de Vries aan het woord.

Ik ben werkzaam als coördinator van de buurtsportcoaches in Winterswijk. Als coördinator en  buurtsportcoach probeer ik zo veel mogelijk verbindingen tot stand te brengen, zowel tussen de verschillende buurtsportcoaches als andere werkvelden. Bijvoorbeeld tussen sportverenigingen en basisscholen, in de vorm van de sportkennismakingslessen. Daarbij komt een trainer van de sportvereniging les geven op school. Wie kan er nou beter een sport promoten, dan iemand van de vereniging zelf.

Nationale Sportweek Winterswijk

Ook Winterswijk viert de start van het nieuwe sportseizoen met de nationale sportweek. We zitten nu vol op in de verschillende sport- en beweegactiviteiten. Dit aanbod is in gezamenlijkheid door de buurtsportcoaches georganiseerd. Ik ben trots op het diverse aanbod!

Kennismaking sportkaart Actief Winterswijk

Sinds kort heeft Actief Winterswijk ook een sportkaart voor volwassenen. Op zaterdag 29 september kunt u kennismaken met de sportkaart. Van 10.00 tot 12.00 uur is er een info-markt bij speeltuinvereniging de Rozenstraat (45a). U kunt kennismaking met het sportaanbod, deelnemen aan een fit-test en informatie krijgen over gezonde voeden.

Sportkaart: Actief Winterswijk

U kunt onbeperkt deelnemen aan verschillende sport- en beweegactiviteiten. Met één account kunt u sporten bij meerdere verenigingen. U bent flexibel en bepaalt zelf aan welke activiteiten u wenst deel te nemen. De eerste maand sport u gratis, daarna betaalt u € 15,00 per maand. Voor inwoners met een laag inkomen kunnen we de sportkaart aanbieden voor € 7,50 per maand.  

Als buurtsportcoach zet ik me ook in voor verschillende sportieve evenementen die plaatsvinden in de gemeente Winterswijk. Denk hierbij aan de Jaspers Jeugdsportdag, de indoor sportdag en de Nationale Sportweek. Kortom, voor mij is een werkdag nooit hetzelfde en door de verschillende contacten met het verenigingsleven ontstaat er altijd wel iets nieuws!

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Guido de Vries, coördinator  buurtsportcoaches. U kunt hem bereiken via e-mailadres actief@winterswijk.nl of telefoonnummer  (0543) 543 543.

Stoppen met roken

Doet u ook mee aan Stoptober?

De maand oktober staat opnieuw in het teken van Stoptober: 28 dagen niet roken in oktober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen jaren meer dan 225.000 rokers bewezen dat Stoptober werkt.

Stoptober al drie jaar succesvol

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van alle rokers in Nederland graag wil stoppen met roken, maar dit is nog niet zo eenvoudig. En er lijkt voor een roker eigenlijk nooit een juiste gelegenheid om te stoppen met roken. Stoptober creëert dit moment op 1 oktober en biedt met haar programma positieve steun aan iedereen die wil stoppen met roken. De afgelopen jaren hebben duidelijk gemaakt dat het succes van Stoptober zit in de positieve aanpak, de gezamenlijkheid en de steun die Stoptober stoppers te bieden heeft.

De Stoptober-app

Rokers die 28 dagen stoppen met roken hebben vijf keer meer kans om blijvend te stoppen doordat ze dan door de periode heen zijn met de zwaarste ontwenningsverschijnselen. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. De steun van Stoptober bestaat onder meer uit de gratis Stoptober-app die elke dag berichten stuurt en tips en advies geeft. Daarnaast worden dagelijks tips en berichten gedeeld op de Facebookpagina. Het is ook een belangrijke plek waar gestopte rokers elkaar helpen en steunen. Het creëren van een collectief stopmoment werpt ieder jaar dan ook weer z'n vruchten af.

Stoptober Magazine

Met het deelnamebewijs aan Stoptober kunt u bij de lokale Kruidvatvestiging  - zolang de voorraad strekt – een gratis Stoptober Magazine ophalen. In het magazine staan inspirerende verhalen van bekende en onbekende Nederlanders en vanzelfsprekend veel tips om de 28 dagen door te komen.

Meedoen aan Stoptober

Iedereen die aan Stoptober wil meedoen kan zich vanaf vandaag inschrijven via de website www.stoptober.nl en vanaf 28 september de bijbehorende gratis app downloaden die vanaf 1 oktober dagelijkse steun biedt. De 28-dagen-niet-roken-reis begint op 1 oktober 2018.

Meer informatie

Tips, advies en meer informatie is te vinden op www.stoptober.nl

Wet Basisregistratie Personen

Voornemen tot uitschrijving uit de Basisregistratie Personen

Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Wet Basisregistratie personen (Wet BRP) staan ingeschreven. Het gemeentebestuur heeft daarom het voornemen deze personen uit te schrijven. De gevolgen hiervan zijn dat men geen gebruik meer kan maken van overheidsvoorzieningen (zoals aanvraag paspoort, kinderbijslag, AOW enzovoort). Het is daarom van groot belang zo spoedig mogelijk aangifte van verhuizing te doen. Onderstaande personen dienen binnen vier weken na publicatiedatum van dit bericht contact op te nemen met het team Burgerzaken via telefoonnummer (0543) 543 543. Indien deze personen zich niet binnen deze periode melden, worden zij uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen.

Voorletters en geslachtsnaam, geboortedatum:
N. Scholten, 21-07-1986
K.J. Mc Guicken, 07-06-1986
J.Z. Scholten,17-01-2010
A.Z.G. Scholten, 22-11-2011
N. Scholten, 20-07-2015
R.M. Scholten, 29-11-2016
I.G. Stamper, 29-01-1971
H.T. Groot Kormelink, 08-12-1975
J. Woudstra, 23-12-1997
N. Sedghi Zamaghi, 11-03-1991
Ridha Sabah Akram, 04-07-1996
Nzar Abdulwahab Mustafa, 29-08-1991
R.S. Gout, 26-11-1993
L.J. Becks, 23-01-1980
B. Schutte, 15-07-1987
M. Sahin, 20-05-1978

Tijdelijke verkeersmaatregelen

Kloosterstraat en Beuzenes

In verband met herinrichtingswerkzaamheden zijn de Kloosterstraat en Beuzenes tot en met vrijdag 19 oktober gesloten verklaard voor verkeer.

Weverstraat

In verband met herinrichtingswerkzaamheden is de Weverstraat tot en met vrijdag 5 oktober  gesloten verklaard voor al het verkeer. Tevens is tijdens de werkzaamheden het eenrichtingsverkeer op de Helderkampstraat opgeheven.

Fietsbrug Beurzerbeek ter hoogte van Meddoseweg

In verband met renovatie van de fietsbrug is het fietspad ter hoogte van de brug afgesloten van woensdag 19 september tot en met 26 oktober 2018. Tijdens de werkzaamheden worden fietsers over de Meddoseweg geleid. Er geldt hier een wegversmalling voor het overige verkeer. Deze wordt geregeld door middel van verkeerslichten.

Bataafseweg

In verband met het Oktoberfest Winterswijk geldt er op zaterdag 29 september vanaf 17.00 uur op de Bataafseweg, tussen de Kottenseweg en de Laan van Hilbelink, een parkeerverbod en maximum snelheid van 30 km/h.

Generaal Berenschotweg

In verband met een buurtfeest is de Prins Hendrikstraat op zondag 30 september van 10.00 uur tot 20.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Het betreft hier het gedeelte tussen de J. Steenstraat en F. Halsstraat.

Heenkamppieperweg

In verband de boerderijmarkt en het oldtimertreffen op het erf van Heenkamppieperweg 4 in Winterswijk-Miste, geldt op zondag 7 oktober 2018 een parkeerverbod langs de Brinkeweg, tussen de Eeltinkweg en Vreehorstweg, en de Heenkamppieperweg, tussen de Brinkeweg en de Kotmansweg. Bezoekers worden verzocht van het aangegeven parkeerterrein gebruik te maken.

Wooldseweg en Klandermansweg

In verband met de Land- en Kunstmarkt bij Watermolen Berenschot is op zondag 7 oktober van 10.00 uur tot 17:00 uur een parkeerverbod ingesteld op de Wooldseweg en de Klandermansweg. Bezoekers worden verzocht van het aangegeven parkeerterrein gebruik te maken.

Werkzaamheden op de A18 tussen Varsseveld en Wehl

Van 28 september tot 24 oktober kunt u door onderhoudswerkzaamheden hinder ervaren op de A18 tussen Varsseveld en Wehl. Meer info www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden

Agenda activiteiten

Datum, activiteit

t/m 29 september, Nationale Sportweek
27 september, Openbare raadsvergadering, aanvang 19.30 uur in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein in Winterswijk.
27 september t/m  6 oktober, Week tegen Eenzaamheid.
29 september, Maak kennis met Sportkaart Actief Winterswijk van 10.00 tot 12.00 uur, speeltuinvereniging de Rozenstraat (nr. 45a).
3 oktober, Informatieavond voor sportstichtingen en (buiten)sportverenigingen om 19.30 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25 in Winterswijk.
3 oktober, Openbare vergadering commissie Ruimte vanaf 19.30 uur in het raadhuis, Mevr. Kuipers-Rietbergplein1 in Winterwijk.
8 oktober, Meet-Up Duurzaamheid om 19.00 uur in Theater De Storm, de Haitsma Mulierweg 11 in Winterswijk. Zaal open vanaf 18.30 uur.
3 november, Achterhoekse Duurzame HuizenRoute van 11.00 tot 15.00 uur.

Vergaderingen

Openbare vergadering commissie Ruimte, commissie Samenleving vervalt

De commissie Ruimte van Winterswijk vergadert op woensdag 3 oktober 2018 vanaf 19.30 uur in het raadhuis aan het Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1.
De vergadering van de commissie Samenleving op 4 oktober gaat niet door.
De agenda en de op de agenda betrekking hebbende stukken vindt u op de website www.winterswijk.nl/gemeenteraad, vervolgens klikt u op ‘Agenda’s en stukken’.

Meer informatie

Op onze website kunt u ook informatie over het spreekrecht tijdens commissievergaderingen vinden. Voor meer informatie over de raadscommissie kunt u contact opnemen met de griffie via e-mail griffie@winterswijk.nl of telefonisch (0543) 543 120 of 543 121.

Officiële bekendmakingen

Officiële bekendmakingen in het digitale gemeenteblad op de website www.officielebekendmakingen.nl

naar boven

Wij publiceren de officiële bekendmakingen in het (digitale) Gemeenteblad op de website officielebekendmakingen.nl/

In dit Gemeentenieuws verschijnen alleen de titels van bekendmakingen. De volledige bekendmakingen worden uitsluitend digitaal gepubliceerd. Op grond van de wet zijn er wel bekendmakingen die niet digitaal maar nog steeds in een huis-aan-huisblad of krant moeten worden bekendgemaakt. Dat zijn echter uitzonderingen. Op officielebekendmakingen.nl kunt u zoeken naar publicaties in de gemeente Winterswijk. Publicaties van de gemeente Winterswijk kunt u op deze website vinden onder de publicaties in het Gemeenteblad en/of de Staatscourant.

E-mailservice

Wilt u de bekendmakingen automatisch per e-mail ontvangen, dan kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice via de website overheid.nl. U ontvangt dan alle bekendmakingen in uw mailbox.

Meer informatie

Op de pagina 'Bekendmakingen' op deze website vindt u meer informatie over de officiële bekendmakingen.

Aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen

naar boven

Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning

De aanvragen en meldingen voor omgevingsvergunningen bouwen, kappen, milieu en bestemmingsplannen en sloop- en kapmeldingen vindt u op www.officielebekendmakingen.nl.

Verlenging beslistermijn omgevingsvergunning bouwen

 • Fukkinkweg 3

Verleende omgevingsvergunning kappen

 • nabij Boldermansweg 8
 • naast Groenloseweg 129a
 • Kattenbergweg 1-64
 • Nabij Kattenbergweg 1-64
 • Kattenbergweg 2-24
 • nabij Stemerdinkweg 3

Verleende omgevingsvergunning bouwen

 • De Stip 36

Ruimtelijke ordening

Goorweg 42: wijziging van de agrarische bestemming in een bedrijfsbestemming

Verkeer

Opheffen gehandicaptenparkeerplaats

Ten behoeve van bewoner:

 •  Forsythialaan 84

Mediation

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen een besluit kan mediation soms uitkomst bieden. Er wordt dan geprobeerd om onder begeleiding van een neutrale persoon, de mediator, tot een oplossing te komen. Er zal dan worden bekeken of mediation in uw geval geschikt is. Indien gekozen wordt voor mediation wordt de bezwaarprocedure zolang stilgelegd. Meer informatie over mediation kunt u vinden op www.winterswijk.nl.

Ter inzage

U kunt de plannen, vergunningsaanvragen en verordeningen inzien bij de receptie van het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. De openingstijden zijn op maandag van 9.00 tot 19.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt ook een afspraak maken via ons algemene telefoonnummer (0543) 543 543.

Besluiten van het college van B en W

Op 11 september 2018 heeft het college besloten over de volgende onderwerpen:

 1. Gebiedsvisie Driemarkweg e.o. (Molenveld)
 2. Actualiseren bestemmingsplan enkele gebieden in het centrum van Winterswijk

Op 18 september 2018 heeft het college besloten over de volgende onderwerpen:

 1.  MTN Medium Term Note Programma Nederlandse Gemeenten
 2.  Evaluatie plus BSO gemeente Winterswij
 3.  Sloop en herbouw woning Stoffelsweg 4
 4.  Sociaal Jaarverslag 2017

 

Voor de inhoud van de besluiten verwijzen wij u naar de pagina https://www.winterswijk.nl/Bestuur_Organisatie/College_van_B_en_W/Besluitenlijsten_college

 

Uitgelicht