Meddo als eerste aangesloten op glasvezelnetwerk

Topbakker Sellink in Meddo is woensdagmiddag als eerste klant aangesloten op het glasvezelnetwerk van CIF. Piet Grootenboer, directeur van Glasvezel buitenaf en wethouder Gert-Jan te Gronde plugden de bakkerij samen in op de digitale snelweg.

Wethouder Gert-Jan te Gronde is blij met de komst van glasvezel in het buitengebied van Winterswijk. “We zijn hier zes jaar geleden al mee begonnen. De Stichting Breedband Buitengebied Winterswijk heeft er keihard aan getrokken om het buitengebied aan te sluiten op glasvezel. Eindelijk zijn we nu zo ver dat Meddo als eerste wordt aangesloten.”

Als alles volgens planning verloopt kunnen alle adressen in het buitengebied voor het einde van dit jaar beschikken over een supersnelle internetverbinding. Gert-Jan te Gronde: “In totaal heeft ongeveer 67 procent van alle adressen in het buitengebied gekozen voor een glasvezelaansluiting. Ik verwacht dat dit percentage nog wel hoger gaat worden als iedereen ziet dat je vandaag de dag gewoon niet meer zonder kunt. Glasvezel heeft de toekomst.”

Eerste aansluiting glasvezel in Meddo
Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, wethouder Gert-Jan te Gronde en bakker Erik Sellink.