Praat mee in een klankbordgroep Mantelzorgers

De gemeente is verantwoordelijk voor de ondersteuning en waardering van mantelzorgers. Het aantal mantelzorgers wordt steeds groter. Meer mensen combineren de mantelzorg met betaald werk.

Optimale ondersteuning

Gemeente Winterswijk vindt het belangrijk dat mantelzorgers goed ondersteund worden. Alleen zo kunnen zij hun taken doen. Daarnaast zorgt een goede ondersteuning er voor dat mantelzorgers niet overbelast raken. In Winterswijk zorgt ‘VIT hulp bij mantelzorg’ voor de ondersteuningsactiviteiten.

Klankbordgroep

Gemeente Winterswijk wil graag horen van mantelzorgers hoe zij de ondersteuning en waardering ervaren. Is het goed zoals het nu gaat? Kan het beter of anders? Sinds januari 2017 is daarom een klankbordgroep Mantelzorgers actief. Deze klankbordgroep komt tweemaal per jaar bij elkaar. De eerstvolgende keer is op maandag 14 januari om 19.30 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25.

Nieuwe leden

Door enkele afmeldingen van leden is er ruimte voor nieuwe leden in de klankbordgroep. Bent u die mantelzorger die mee wil praten en mee wil denken? Meld u dan aan vóór 7 januari door een mail te sturen naar bgunnewiek@winterswijk.nl met daarin uw contactgegevens of bel (0543) 543 543 en vraag naar Bernadet klein Gunnewiek.

Op www.vithulpbijmantelzorg.nl kunt u meer informatie vinden over mantelzorg.