Studenten onderzoeken opvang asielzoekers in Winterswijk

Van 4 juni tot en met 8 juni gaan 80 studenten en vier docenten van de opleiding Sociale Geografie van de Universiteit van Amsterdam een onderzoek uitvoeren in Winterswijk naar de opvang van asielzoekers.

Leerproject opleiding Sociale Geografie

Het betreft een leerproject dat de opleiding Sociale Geografie jaarlijks organiseert om studenten bekend te maken met het uitvoeren van onderzoek. 

Jaarlijks onderzoek

De afgelopen zes jaar interviewden studenten van de opleiding Sociale Geografie al inwoners van Sneek, Middelburg, Hoogeveen, Baexem, Burgum en Ter Apel/Musselkanaal. Het leerproject moet inzicht geven in het draagvlak voor de opvang van asielzoekers in Nederlandse gemeenten. Uniek voor de editie van het leeronderzoek in Winterswijk is dat we dit jaar de opvang van asielzoekers zowel bekijken vanuit het perspectief van de Winterswijkers, als van de bewoners van het AZC van wie de asielaanvraag is ingewilligd.

Werkwijze onderzoek

De groep studenten doet  een week lang  onderzoek in Winterswijk. Zij nemen vragenlijsten en interviews af met bewoners in de leeftijd van 16 tot 80 jaar die doormiddel van een steekproef zijn geselecteerd.  De opleiding hoopt van harte op de medewerking van de inwoners van Winterwijk en van de bewoners van het AZC.

Uitgelicht