Studenten Graafschap College organiseren Koningsspelen 2019 Winterswijk

Ruim veertig tweedejaars studenten van studierichting Sport en Bewegen van het Graafschap College organiseren in Winterswijk op vrijdag 12 april aanstaande de Koningsspelen.

Die dag is het de bedoeling dat Winterswijk oranje kleurt en dat zoveel mogelijk leerlingen in actie komen tijdens deze Koningsspelen. Een zo breed mogelijk scala aan sporten wordt die dag aangeboden. Ook voor mensen met een beperking is er deze dag een activiteit. Het evenement vindt plaats op drie locaties: op Sportpark Jaspers (aanvang 10.00 uur), op de korfbalvelden van WIKO (aanvang 9.30 uur) en bij FC Trias (aanvang 10.00 uur).

Hybride leren

In schooljaar 2017-2018 startten Graafschap College, Sportservice Doetinchem en gemeente Winterswijk de pilot Hybride leeromgeving. Ook dit schooljaar wordt een vervolg gegeven aan deze leervorm. Een van de resultaten van deze innovatieve vorm van onderwijs is de organisatie van een groot evenement. In periode één en twee van het schooljaar draaien studenten van het Graafschap College mee bij verschillende Winterswijkse (sport)organisaties en doelgroepen. Bij elke organisatie verzorgen de studenten minimaal één kleinschalig evenement, passend bij de doelgroep. In periode drie organiseren studenten een groot evenement, namelijk de Koningsspelen. In drie fases wordt toegewerkt naar het evenement. De studenten bereiden activiteiten voor en dragen zorg voor de coördinatie en begeleiding tijdens het evenement. Samenwerken, goede afstemming en co-creatie tussen school en de beroepspraktijk is essentieel bij hybride leren. Door deze samenwerking tussen school en werkveld wordt het mogelijk gemaakt dat meer- en grootschaligere evenementen kunnen worden georganiseerd. Ook kunnen er meerdere doelgroepen bereikt worden, wordt er kennis en ervaring gedeeld, wordt een gezamenlijk netwerk opgebouwd en vergroot en werkt men samen aan innovatie.

De volgende organisaties verlenen hun medewerking aan de Koningsspelen: Penta Winterswijk, FC Winterswijk, Beweeg Wijs, Skopein Wivoc, Zwembad Jaspers, Brichbouw Sportondersteuning, Stichting Welzijn Winterswijk, Atletiekvereniging Archeus, Winterswijkse Tennis Club, Estinea, Zozijn, Perron 8 en de Buurtsportcoaches van Actief Winterswijk. Wij danken hen heel hartelijk voor hun inzet bij dit sportieve evenement.

Logo Koningsspelen