Tijdelijke inrichting voormalig belastingterrein

Dit voorjaar wordt het voormalig belastingterrein aan de Misterweg ingericht tot een tijdelijke parkachtige omgeving waarin diverse activiteiten plaatsvinden zoals fietscrossen, het houden van bijen en wandelen.

Woensdag 1 mei werd het plan gepresenteerd aan een grote groep buurtbewoners. Tevens maakten zij kennis met initiatiefnemers die zich tijdelijk op dit terrein vestigen. Inwoners hebben zich goed laten informeren bij de diverse stands.

Totstandkoming tijdelijk plan

Op initiatief van IVN in samenwerking met Green Deal en de gemeente Winterswijk is een prijsvraag/workshop gehouden met scholieren van Schearsvoorde. Het winnende ontwerp voor het terrein is uitgewerkt in een concreet plan voor het terrein. Dit wordt nu uitgevoerd. Om het terrein een parkachtige uitstraling te geven, wordt het ingezaaid met een bloemen- en grasmengsel.

Huidige initiatieven

De initiatiefnemers die kansen zagen op dit terrein waren een groep fanatieke fietscrossers en de imkervereniging. Inmiddels is grond aangevoerd om de fietscrossbaan aan te leggen. Daarnaast wordt door de imkervereniging een bijenstal gebouwd.