Winterswijk in beeld op site Natuurlijk Achterhoek

Natuurlijk Achterhoek is een nieuw initiatief dat in tekst en foto’s laat zien hoe mooi de Achterhoek is. De site raakt langzamerhand gevuld. Behalve een lang artikel over de streek staan er inmiddels zeven van de elf gemeenten op de site van Natuurlijk Achterhoek, waaronder Winterswijk.

Het is een uitgebreid document waarin de kern Winterswijk en de buurtschappen staan beschreven op de pagina Algemeen, evenals de musea, monumentale gebouwen en bijzondere horecabedrijven. De vier Natura-2000 gebieden - Korenburgerveen, Wooldse Veen, Bekendelle en Willinks Weust - zijn in woord en beeld gebracht op de pagina Landschap. Verder de steengroeve, de meanderende beken en beekbossen, de landgoederen en scholtenboerderijen. Ook de authentieke elementen in het landschap komen aan bod: de watermolens, de bleekweide en de korenspiekers. De derde pagina is helemaal gewijd aan recreatie en toerisme in de natuur en aan wandel- en fietsroutes.

Tussen de informatieve teksten staan de prachtige landschapsfoto’s van Jeroen de Jong. Bijna 100 plaatjes van Winterswijk staan op de vierde pagina, de Fotogalerij. Als alle gemeenten erop staan, wordt de site uitgebreid met meer teksten en foto’s. https://www.natuurlijkachterhoek.org/de-gemeenten/winterswijk/winterswijk-fotos/

Onnink

Boerderij Onnink aan de Onninkweg in buurtschap Ratum. Het is een Saksische hoeve uit de 18e eeuw onder een pannen-zadeldak en is een rijksmonument.

Foto: Natuurlijk Achterhoek/Jeroen de Jong