Thema-avond over wonen

Op maandag 25 november organiseert de gemeente Winterswijk een thema-avond over wonen. Tijdens deze avond gaan we van 19.00 uur tot 21.30 uur graag met inwoners en organisaties in gesprek over verschillende woonthema’s.

De uitkomsten van de thema-avond nemen we mee in onze nieuwe gemeentelijke woonvisie. Denkt u mee? U bent van harte welkom!

Nieuwe woonvisie

De gemeente Winterswijk stelt de komende maanden haar nieuwe woonvisie op. Ontwikkelingen op het gebied van wonen vragen namelijk om vernieuwing van de lokale woonvisie uit 2016. In de woonvisie stellen we het beleid rondom wonen vast. In het voorjaar van 2020 leggen we de nieuwe woonvisie voor aan de gemeenteraad.

Wat gaan we doen?

Vanaf 19.00 uur bent u van harte welkom op het gemeentekantoor, Stationsstraat 25. Rond 19.20 uur starten we met een welkomstwoord en een uitleg over de avond. Vervolgens zijn er twee gespreksronden, waarbij we in groepen met elkaar in gesprek gaan over verschillende woonthema’s. Elk thema wordt eerst kort toegelicht. De uitkomsten van de twee gespreksronden bespreken we met elkaar.

De thema’s

• Jongeren
  • Sociale huurwoningen
  • Vrije sector huurwoningen
  • Verbetering van de bestaande woningen
  • Initiatieven voor gezamenlijk wonen
  • Bijzondere woonvormen zoals Tiny Houses en containerwoningen
  • Tijdelijk wonen en flexwonen

Meld u aan vóór 22 november

Dit doet u door uw gegevens door te geven via woonvisie@winterswijk.nl of via  telefoonnummer (0543) 543 543 en te vragen naar Marieke Navis. We horen uiterlijk donderdag 21 november ook graag van u welke twee thema’s uw voorkeur hebben. Dan proberen wij daar bij de indeling van de groepen rekening mee te houden. Voor het doorgeven van uw voorkeur voor de thema's kunt u het eerder genoemde e-mailadres gebruiken.