Burgemeester Bengevoord reikt eerste geboorteboekje uit

Op woensdag 11 september ontving de familie Van de Kempe uit handen van burgemeester Bengevoord het allereerste exemplaar van het geboorteboekje van de gemeente Winterswijk.

Het geboorteboekje is een kleurrijk voorleesboekje in een handzaam vierkant formaat. Juna Filou werd op zaterdag 7 september in de gemeente Winterswijk geboren en zij is de eerste baby die dit welkomstcadeau ontvangt. Een cadeau om te laten merken dat we het fijn vinden dat je er bent en welkom bent in Winterswijk!

Kleurrijke tekeningen vertellen over Winterswijk

In het geboorteboekje neemt burgemeester Bengevoord de lezer in vogelvlucht mee door Winterswijk. Burgemeester Bengevoord vertelt: “Ik vond het ontzettend leuk dat ik het eerste exemplaar persoonlijk mocht overhandigen. In Winterswijk heten we iedereen heel graag van harte welkom, en daarbij willen we natuurlijk de allerkleinsten niet vergeten. Op een speelse manier kunnen kinderen zo met hun ouders/verzorgers kennismaken met onze gemeente. Ik ben erg trots op het boekje vol met prachtige tekeningen gemaakt door Arjan Klein Nibbelink.” Het geboorteboekje wordt vanaf nu bij elke geboorteaangifte bij team Burgerzaken als presentje en felicitatie meegegeven.

Week van de Alfabetisering

Het moment om het geboorteboekje te lanceren is niet zomaar gekozen. Van 9 tot en met 15 september 2019 is het namelijk de Week van de Alfabetisering. Een mooie gelegenheid om op deze manier bij het thema lezen aan te haken.

Fam. Van de Kempe

Burgemeester Bengevoord reikte het eerste geboorteboekje uit aan de ouders en zusje Elin Jolijn van baby Juna Filou.

Voorzijde geboorteboekje