Aanvragen tijdelijke vergunning wonen in recreatiewoning

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor een tijdelijke vergunning voor het wonen in een recreatiewoning? Neem dan contact op met de gemeente.

U kunt contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer (0543) 543 543 of e-mail gemeente@winterswijk.nl.

Vergunningsaanvraag

U vraagt een ‘tijdelijke omgevingsvergunning’ online aan via het Omgevingsloket.
Houd uw DigiD-inloggegevens bij de hand.

Bij de aanvraag stuurt u een aantal documenten mee:

• Een aannemingsovereenkomst met de opleveringsdatum van de nieuwe of her/ver te bouwen woning.
  • 3 makelaarsverklaringen waarin staat dat u via  hen geen passende woonruimte via de reguliere woningmarkt kunt huren.

U kunt de documenten uploaden tijdens de vergunningsaanvraag. Zorgt u er dus voor dat de documenten op uw pc staan.

Een uitgebreide uitleg van de online aanvraag vindt u in de handleiding (pdf, 800 kB).
Let op: Bij stap 7, 8 en 9 kiest u voor de optie ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening’.

De gemeente neemt binnen 8 weken een besluit op uw aanvraag en laat u dan weten of de vergunning verleend wordt.

Kosten

Voor de behandeling van uw vergunningsaanvraag betaalt u leges. Deze legeskosten zijn € 506,00. U ontvangt hiervoor een factuur nadat de vergunning verleend is.

Meer informatie

• Heeft u vragen over het wonen in een recreatiewoning? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer (0543) 543 543 of e-mail gemeente@winterswijk.nl.
  • De ‘Beleidsregels omgevingsvergunning  bewoning recreatiewoning’ kunt u vinden op www.overheid.nl.