Maatregelen verbranden van snoeiafval en paasvuren

Door de actuele maatregelen vanwege het coronavirus wordt het ontsteken van een paasvuur zeer waarschijnlijk niet toegestaan. Daarom stelt de gemeente alle paasvuurbouwers die al een ontheffing hebben in de gelegenheid om de reeds opgebouwde houtstapel te verbranden.

Dit kan tussen maandag 23 maart en woensdag 25 maart 2020 tussen zonsopgang en zonsondergang.

Noodverordening geldt - geen nieuwe ontheffingen paasvuren en reguliere stookontheffingen

Op dit moment geldt er een regionale noodverordening. De verwachting is dat deze noodverordening  tijdens Pasen nog van kracht is. In dat geval is het ontsteken van paasvuren niet toegestaan. Met het oog hierop worden er vanaf vandaag geen nieuwe ontheffingen voor paasvuren en reguliere stookontheffingen meer afgegeven.

Advies om van verdere opbouw paasvuur af te zien

Als er al een start is gemaakt met de opbouw van het paasvuur adviseert de gemeente om af te zien van verdere opbouw. Het snoeihout dat al is verzameld voor het paasvuur mag alleen verbrand worden als u een ontheffing van de gemeente heeft ontvangen.

Geldende voorwaarden

Verbranden van snoeiafval en paasvuren afsteken mag alleen onder voorwaarden. Lees deze voorwaarden/voorschriften in uw ontheffing of op onze website:

https://www.winterswijk.nl/Inwoners_Ondernemers/Afval/Vuur_stoken_snoeihout_paasvuur_verbranden

Vragen

Heeft u vragen over het verbranden van snoeihout en/of paasvuren kunt u ons bereiken op (0543) 543 543 of gemeente@winterswijk.nl