Winterswijkse ondernemers krijgen uitstel van betaling belastingaanslag

Ondernemers in Winterswijk krijgen vijf maanden uitstel om hun aanslag gemeentelijke belastingen te betalen. De gemeente verschuift de uiterste betaaldatum van 30 april naar 30 september 2020. De gemeente komt hiermee de ondernemers tegemoet die getroffen zijn door de huidige maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Maatregelen coronavirus

Afgelopen zondag nam de Rijksoverheid extra maatregelen in de aanpak van het coronavirus. Bedrijven zoals restaurants en sportaccommodaties moeten in ieder geval tot en met 6 april hun deuren sluiten. Deze maatregelen zijn nodig, maar treffen de ondernemers wel in hun portemonnee.“We kunnen ons voorstellen dat het voor ondernemers in de huidige situatie lastig wordt om de aanslag gemeentelijke belastingen 2020 voor 30 april 2020 te betalen. Daarom stellen wij de uiterste betaaldatum voor ondernemers uit tot 30 september 2020”, aldus burgemeester Joris Bengevoord.

Uitstel

Denkt u dat u de aanslag ook voor 30 september 2020 niet kunt betalen? Neem dan contact met ons op (0543) 543 543. Wij kijken samen welke mogelijkheden er zijn om de aanslag te betalen.

Meer informatie

Kijk ook op de website van de Rijksoverheid voor andere vragen over het coronavirus.