Verkiezing ruwe diamant Winterswijk

In de maand juli kunt u bepalen welk gebouw een ruwe diamant is in de gemeente Winterswijk. Het gaat om bijzondere wederopbouwpanden in onze gemeente. Net als bij ruwe diamanten ziet nog niet iedereen de schoonheid van het erfgoed uit de wederopbouwperiode in.

Een nieuwe tijd

Sinds 2019 werken elf gemeenten in de Achterhoek samen in het project ‘Een nieuwe tijd! Wederopbouw in de Achterhoek’ waarin het bijzondere erfgoed uit de wederopbouwperiode in de schijnwerpers staat.
De Wederopbouwperiode (1940-1965) is een interessante periode uit onze geschiedenis. Het was een tijd van schaarste, maar ook van economische groei, welvaart, optimisme en vernieuwing. Nooit werd er in zo’n korte tijd zoveel gebouwd als in die tijd. De wederopbouwtijd krijgt echter vaak het etiket saai, lelijk, gezapig en braaf opgeplakt wanneer het de architectuur, stedenbouw en monumentale kunst betreft. Maar de wederopbouw bevat zoveel kwaliteit en bijzondere verhalen die de moeite waard zijn om te laten zien en te horen.

Nominaties ruwe diamant Winterswijk

In Winterswijk zijn de volgende gebouwen genomineerd:
* De Bomenbuurt
* Industrieweg 8 tot 14
* Gosselinkweg 6
* Morsestraat 31
* Plataanlaan 30

Stemmen

U kunt tot en met 27 juli stemmen op uw favoriete ruwe diamant! Ga naar de website nieuwetijdachterhoek.nl en stem op het gebouw in Winterswijk dat u het meeste aanspreekt.

5 ruwe diamanten Winterswijk