Maart

 • Burgemeester Bengevoord: “Hang vlag uit voor bevrijding Winterswijk”

  26 maart 2020

  Burgemeester Joris Bengevoord roept alle inwoners van Winterswijk op om op dinsdag 31 maart de vlag uit hangen om de bevrijding van Winterswijk te herdenken.

 • 75 jaar bevrijding van Winterswijk

  31 maart 2020

  Het is vandaag, dinsdag 31 maart 2020, precies 75 jaar geleden dat Winterswijk werd bevrijd. Burgemeester Joris Bengevoord staat in een video stil bij de gebeurtenissen van 75 jaar geleden.

 • Gratis nestkastjes in strijd tegen de eikenprocessierups

  12 maart 2020

  UPDATE: I.v.m. de nieuwe maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in Nederland is het uitdelen van gratis nestkastjes afgelast.

  Ook dit jaar kunnen inwoners van Winterswijk een gratis nestkastje ophalen. Op donderdag 19 maart van 13:00 uur tot 15:00 uur staan 200 nestkastjes klaar bij het milieubrengstation van ROVA. Koolmeesjes en pimpelmeesjes broeden in nestkastjes en eten eikenprocessierupsen. Het stimuleren van de aanwezigheid van vogels is een goede aanvulling op de (preventieve) bestrijding van de eikenprocessierups. Onder andere spreeuwen, mussen en meerdere mezensoorten zijn natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups.

 • Denkt u mee over Vrijheid?

  04 maart 2020

  Provincie Gelderland werkt aan het programma Vrijheid. Nieuw beleid waarin de provincie nadenkt over het besef wat vrijheid tegenwoordig voor ons betekent. En daar is uw input voor gewenst. Daarom organiseert de provincie een inspraakavond op maandag 16 maart a.s. in het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem.

 • Gemeentekantoor elke vrijdagmiddag gesloten

  03 maart 2020

  Sinds 1 januari 2020 is ons gemeentekantoor op vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur gesloten.

 • Wijkaanpak de Pas doet mee aan Erfgoed Deal

  05 maart 2020

  Het gezamenlijke project Wijkaanpak de Pas van gemeente Winterswijk en woningcorporatie De Woonplaats doet mee aan de Erfgoed Deal. Hiermee ontvangt het project € 475.000,- om in te zetten voor het behouden en versterken van cultureel erfgoed in wijk de Pas in Winterswijk. Hier zijn de beide partijen erg blij mee en trots op!

 • Vergadering algemene raadscommissie donderdag 9 april 2020 vervalt

  26 maart 2020

  In verband met de maatregelen tegen de verspreiding van het corona-virus gaat de vergadering van de algemene raadscommissie van de gemeente Winterswijk op donderdag 9 april niet door.