Mei

 • Meer ruimte voor terrassen door afsluiting Markt voor autoverkeer

  29 mei 2020

  Vanaf 1 juni sluit de gemeente Winterswijk de Markt in de weekenden af voor autoverkeer om grotere terrassen mogelijk te maken.

 • 1,5 meter stickers in het centrum van Winterswijk

  28 mei 2020

  Op dinsdag 26 mei heeft wethouder Tannemaat samen met dhr. Patrick Grijsen van Grijsen park & straatdesign speciale stickers geplakt op bankjes in het centrum van Winterswijk. Deze stickers en kunststofplaatjes worden op de zitting of rugleuning van de bankjes geplaatst en geven precies 1,5 meter afstand aan. De uitingen zijn bedoeld om bij te dragen aan het naleven van de maatregelen tegen het nieuwe coronavirus (COVID-19).

 • Gemeente Winterswijk is weer te bereiken via WhatsApp

  27 mei 2020

  In Winterswijk kunnen inwoners weer via WhatsApp vragen stellen aan de gemeente. Dit kan via telefoonnummer: (06) 51 03 18 50.

 • Zonneparken in Winterswijk

  07 mei 2020

  In deze video maakt wethouder Tineke Zomer een rondgang langs drie locaties waar in Winterswijk grootschalige zonneparken worden ontwikkeld.

 • Toespraak burgemeester Joris Bengevoord op 4 mei 2020

  04 mei 2020

  De jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst bij het raadhuis kon vanavond niet doorgaan vanwege het coronavirus. De leden van het college van burgemeester en wethouders en de vicevoorzitter van de gemeenteraad hebben daarom vanmorgen kransen gelegd bij de verschillende oorlogsmonumenten. In deze video houdt burgemeester Joris Bengevoord een toespraak over het belang van onze vrijheid.

 • Tijdelijke verkeersmaatregel op 14 mei 2020

  12 mei 2020

  Op donderdag 14 mei wordt de Ratumseweg tussen de Vredenseweg en de Rotweg van 07.00 uur tot 17.00 uur afgesloten voor kapwerkzaamheden.

 • Hulp bij opvoeding

  12 mei 2020

  Merkt u dat opvoeden moeilijker wordt? Dan is de eerste stap dat u eerst zelf een oplossing probeert te zoeken. Vaak kunnen familieleden, vrienden of kennissen u een luisterend oor of hulp bieden. Soms heeft u meer ondersteuning nodig. Wat zijn dan uw mogelijkheden en waar kunt u terecht met uw vragen? Bijvoorbeeld bij Sociaal Team de Post.

 • Kent u iemand die zich al vele jaren inzet voor onze samenleving?

  13 mei 2020

  Bijvoorbeeld als bestuurslid van een vereniging, als vrijwilliger bij een zorginstelling of als mantelzorger? En vindt u dat deze persoon het verdient om in het zonnetje te worden gezet?

 • Inzameling landbouwfolie, wikkelfolie en wikkelnet

  18 mei 2020

  Zaterdag 6 juni van 8.30 tot 12.30 uur is de jaarlijkse landbouwfolie-inzamelingsactie voor landbouwers en particulieren.

 • Gemeentekantoor niet open

  05 juni 2020

  Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 22 mei is het gemeentekantoor gesloten.

 • Gewijzigde afvalinzameling op Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag

  22 mei 2020

  Op Hemelvaartsdag (donderdag 21 mei) en tweede pinksterdag (maandag 1 juni) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Winterswijk. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Hout stoken met minder rook- en geuroverlast

  05 juni 2020

  Nu het voorjaar is, gaan overal de vuurkorven weer aan. Of u bereidt gerechten op de barbecue. Wanneer u in uw tuin geniet rondom de vuurkorf of de barbecue ontstaat er rook.

 • Inspreken over de kadernota tijdens extra commissievergadering 10 juni

  05 juni 2020

  Het college van burgemeester en wethouders heeft de kadernota aangeboden aan de gemeenteraad. Op woensdag 10 juni is er een extra commissievergadering waarin u uw mening kunt geven over de kadernota. De commissievergadering begint om 19.30 uur, en vindt in verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus digitaal plaats.

 • Gemeentekantoor niet open op tweede pinksterdag

  26 mei 2020

  Maandag 1 juni is het tweede pinksterdag. Ons kantoor is dan gesloten.

 • Het jaar 2019 in Vogelvlucht

  27 mei 2020

  In de jaarstukken over 2019 lichten we toe waar ons geld vandaan is gekomen en waar het naar toe is gegaan. In de uitgave 'Het jaar 2019 in Vogelvlucht' leest u in het kort waar we het afgelopen jaar aan gewerkt hebben.

 • Agressieve buizerds

  28 mei 2020

  Op de volgende locaties zijn agressieve buizerds gesignaleerd
  Gribbroekweg ter hoogte van natuurgebied Dottinkrade
  Slingeweg in de buurt van recreatiepark Het Winkel
  Deunkmolenweg kruising Meester Brouwerlaan

 • Chatten nieuwe mogelijkheid voor advies over huiselijk geweld

  03 augustus 2020

  Alle 26 Veilig Thuis organisaties in Nederland kennen nu de mogelijkheid om met hen te chatten.