1,5 meter stickers in het centrum van Winterswijk

Op dinsdag 26 mei heeft wethouder Tannemaat samen met dhr. Patrick Grijsen van Grijsen park & straatdesign speciale stickers geplakt op bankjes in het centrum van Winterswijk. Deze stickers en kunststofplaatjes worden op de zitting of rugleuning van de bankjes geplaatst en geven precies 1,5 meter afstand aan. De uitingen zijn bedoeld om bij te dragen aan het naleven van de maatregelen tegen het nieuwe coronavirus (COVID-19).

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het van groot belang dat mensen in parken en op straat 1,5 meter afstand van elkaar bewaren. Om deze reden zijn de stickers en kunststofplaten precies 1,5 meter lang en kunnen mensen ervaren wat 1,5 meter afstand werkelijk is. Tevens voorkomt het dat mensen te dicht naast elkaar gaan zitten.

Locaties

“Nu de zomermaanden in aantocht zijn, zal het ongetwijfeld drukker worden in de openbare ruimte. We zijn en willen een gastvrije gemeente blijven, maar moeten onze bezoekers bewust maken van de de 1,5 meter afstand maatregelen. Om die reden plaatsen we op verschillende locaties stickers” aldus wethouder Tannemaat. De uitingen worden aangebracht in het centrum van Winterswijk en in een aantal parken (Scholtenbrug, Willinkplantsoen, Berkhofpark, Notaristuin en rond de muziekschool).

1,5 meter uitingen centrum Winterswijk