Wethouder Tannemaat opent waterspeelplek in Vrijheidspark

Langzaam maar zeker krijgt het Vrijheidspark in het centrum van Winterswijk steeds meer vorm. Afgelopen woensdag 10 maart vierden we de volgende mijlpaal in dit toonaangevende project: wethouder Tannemaat opende de waterspeelplek. Een plek die verkoeling en vertier biedt in de zomer en beeldbepalend is door het jaar heen.

Plein met waterspeelplek

Verouderde straten in het centrum van Winterswijk zijn omgevormd tot een levendig en groen park, waar het straks voor bezoekers en omwonenden aangenaam vertoeven is. Door parkeerplaatsen aan de rand van het park aan te leggen, ontstaat er in het midden ruimte voor groen. De weg loopt daar in bochten doorheen. Door de ronde vormen ontstaan er meerdere pleintjes en op één van die pleintjes is nu de waterspeelplek gerealiseerd.

Waterspeelplek

De waterspeelplek ligt nu nog in een winters park in aanbouw, maar met het voorjaar en de afronding van het project Vrijheidspark in het vooruitzicht, is dit straks een heerlijke plek waar kinderen kunnen spelen en op de keien kunnen klauteren. Tussen de keien liggen zogenaamde ‘bedriegertjes’; waterfonteintjes die in verschillende ritmes water sproeien. In het midden staat de enorme veldkei, die in 1984 gevonden is in Meddo.

Samen met Buro Harro wordt er een prachtig park gerealiseerd waar het straks voor Winterswijkers en bezoekers prettig verblijven is.