Uitnodiging voor vaccinatie tegen meningokokken ACWY en HPV-vaccinatie

Jongeren die dit jaar 14 zijn of worden krijgen in het voorjaar een uitnodiging thuisgestuurd voor een vaccinatie tegen meningokokken ACWY. Ook de meisjes die dit jaar 13 zijn of worden krijgen dit voorjaar een uitnodiging: voor een HPV-vaccinatie. GGD Noord- en Oost-Gelderland voert de vaccinaties uit. Kinderen die dit jaar 9 worden, krijgen in het najaar een uitnodiging voor de DTP/BMR vaccinaties.

Herhalingsoproep

Meisjes uit verschillende geboortejaren die nog geen HPV-vaccinatie gehad hebben, ontvangen in het voorjaar een herhalingsoproep om deze alsnog te halen.

Waar en wanneer

De vaccinaties zijn in Sport- en turnhal Winterswijk, Parallelweg 9 in Winterswijk op 11 mei 2021. Alle uitnodigingen gaan op afspraak. In de uitnodigingsbrief staat het tijdstip waarop u/jij verwacht wordt. In verband met de Covid-maatregelen vragen we u/jou om hier niet van af te wijken. In de uitnodiging staat wat u/jij kunt doen als het tijdstip echt niet uitkomt, bijv. door ziekte.

Waarom ook alweer?

Een vaccinatie beschermt tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. Met een vaccinatie bescherm je niet alleen jezelf, maar ook anderen. Bijvoorbeeld ernstig zieken en baby’s die (nog) niet gevaccineerd zijn. Zo zorgen we er samen voor dat infectieziekten geen kans krijgen in Nederland.

Covid-vaccinaties

Kijk voor informatie over Covid en Covid-vaccinaties op de website van GGDNOG.

Meer informatie

Betrouwbare informatie over vaccineren en de afzonderlijke vaccinaties staat op www.rijksvaccinatieprogramma.nl.
De afdeling Jeugdgezondheid van GGD NOG is op werkdagen tussen 8.00 en 12.00 uur bereikbaar voor vragen over vaccinaties van 4 tot 18 jarigen op telefoonnummer 088 - 443 31 00 Voor vragen over vaccinaties van kinderen van 0 tot 4 jaar kun je terecht bij Yunio jeugdgezondheidszorg.

Vaccinatie gemist

Ben je nog geen 18 jaar, heb je een vaccinatie gemist en wil je die alsnog halen? Neem dan contact op met de GGD.