Winterwarm kan aan de slag met Bedrijvenlandgoed Slinge

Van een industrieel en grijs terrein, naar een bedrijvenlandgoed waar aandacht is voor groen en natuur. Op vrijdag 23 juli hebben wethouder klein Gunnewiek en directeur Looman van Winterwarm Heating Solutions B.V. de overdracht van Bedrijvenlandgoed Slinge getekend. Winterwarm gaat op het voormalige DAV-terrein aan de Wooldseweg aan de slag met een nieuw en landschappelijk ingericht bedrijfscomplex.

Bedrijvenlandgoed Slinge ontwerp Winterwarm

Groene uitstraling

Wethouder Inge klein Gunnewiek feliciteert Winterwarm met de aankoop: “De industriële uitstraling van het voormalige destructiebedrijf Dierlijk Afval Verwerking (DAV) stond in schril contrast met de groene en cultuurhistorische uitstraling van de omgeving. Dankzij ons beeldkwaliteitsplan komt die uitstraling van het landgoed weer tot zijn recht. Ik heb er alle vertrouwen in dat Winterwarm hier een goede invulling aan gaat geven. Ze kennen Winterswijk en onze omgeving goed en het ontwerp past in het landschap.” 

Meer ruimte voor de Slinge

Winterswijk staat bekend om haar typische landschap. De menselijke invloed is ontstaan in harmonie met de natuur. Daar wordt bij de nieuwe inrichting van het gehele perceel goed rekening mee gehouden. Zo krijgt bijvoorbeeld de beek de Boven Slinge extra ruimte en past het ontwerp door vorm en materiaalgebruik goed in de omgeving. Bovendien wordt het gebouw duurzaam, met een zo laag mogelijke milieu-impact.

Meer ruimte voor Winterwarm

Winterwarm produceert luchtverwarmers voor bedrijven over de hele wereld. Van pluimveestal tot autoshowroom. Het bedrijf maakt al jaren een groei door, mede door de oprichting van WinLed in 2015 dat ledverlichting voor bedrijfsmatige toepassingen maakt. Op de huidige locaties aan de Industrieweg heeft het bedrijf onvoldoende uitbreidingsmogelijkheden. Het oog viel op Bedrijvenlandgoed Slinge om uit te breiden en om daar met het hele bedrijf op één plek te kunnen zitten. Bart Looman, directeur van Winterwarm: “In ons 85-jarig bestaan heeft Winterwarm zich meermaals opnieuw uitgevonden en dat doen we nu nog een keer. Dit prachtige, duurzame pand is een belangrijke stap om verder te kunnen groeien tot een bedrijf dat een breed scala aan duurzame verwarmings- en verlichtingsoplossingen voor de industrie kan aanbieden.”

Directeur Looman en wethouder klein Gunnewiek ondertekenen de overdracht