Centrum Duurzaam Winterswijk weer open

Vanaf vrijdag 17 september 2021 om 13.00 uur is het Centrum Duurzaam Winterswijk weer open. Na een lange sluiting in verband met corona en de verbouwing van het raadhuis kunnen inwoners uit Winterswijk weer persoonlijk terecht voor informatie en advies over duurzaamheid.

Het Centrum Duurzaam Winterswijk is een kenniscentrum en inspiratiecentrum op het gebied van duurzaamheid. Via de thema’s energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, kringlopen en cultuurhistorie wordt duurzaamheid op een laagdrempelige manier zichtbaar, tastbaar en beleefbaar gemaakt.

Informatie

Inwoners kunnen bijvoorbeeld in het Centrum Duurzaam Winterswijk terecht voor informatie over energie besparen, het opwekken van duurzame energie en de mogelijkheden voor subsidies en leningen. Maar ook informatie over lokale acties en initiatieven op het gebied van duurzaamheid zal in het Centrum Winterswijk te vinden zijn.

Samenwerking

Bij de invulling van het Centrum Duurzaam Winterswijk wordt nadrukkelijk gezocht naar samenwerking met inwoners, ondernemers en andere (bij voorkeur lokale) stakeholders. Iedereen met ideeën op dit gebied kan contact opnemen met het Centrum Duurzaam Winterswijk via duurzaam@winterswijk.nl.

Ecotour

Op 17 september organiseren enkele Winterswijkse ondernemers bij het Centrum Duurzaam Winterswijk een speciale Ecotour. Met elektrische buggy’s worden een aantal duurzame locaties in Winterswijk bezocht. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op deze gratis Ecotour. De Ecotour start om 14.00 uur en 15.30 uur vanaf het raadhuis en duurt maximaal 1,5 uur. U kunt zich voor de Ecotour aanmelden via duurzaam@winterswijk.nl (wees er snel bij, want op=op).

Locatie en meer info

Het Centrum Duurzaam Winterswijk is gevestigd in het raadhuis, Mevr. Kuipers-Rietbergplein. Meer informatie over het Centrum Duurzaam Winterswijk is te vinden op www.duurzaamwinterswijk.nl/centrum. Inwoners met vragen over duurzaamheid kunnen contact opnemen met het Centrum Duurzaam Winterswijk via (0543) 543 100 of via duurzaam@winterswijk.nl.