Blijf elkaar ontmoeten, dat is enorm belangrijk.....Column van Maria

Een aantal jaren geleden ben ik verhuisd naar Winterswijk, ik kwam hier vaak kamperen. Ik vond het zo’n mooi dorp dat ik besloten heb te verhuizen. Ik heb een leuk huisje kunnen kopen waar ik heerlijk kan wonen.

Armoede? Ken ik het?

Doordat ik volledig ben afgekeurd vanwege een chronische vermoeidheidsziekte kan ik niet werken. Daardoor komt er bij mij 700 euro per maand binnen en moet ik de eindjes aan elkaar knopen.

Ik mag twee keer per jaar kleding halen bij de Kledingbank, ik maak mijn kleding zelf. Doordat ik voedselallergieën heb kom ik niet in aanmerking voor een pakket bij de voedselbank. Bijna alles wat erin zit mag ik niet hebben dus dat werkt niet. Ik doe erg bewust boodschappen.

Mijn tips zijn: Wanneer je houdt van lezen, neem een abonnement bij de bibliotheek. Je kunt heerlijk iedere week boeken halen en de laatste tijdschriften lezen. Het is een extra kostenpost, maar ik ben er erg blij mee!
En probeer dingen te ondernemen waardoor je onder de mensen komt, wanneer er mensen bij mij op visite komen ga ik lekker met ze wandelen, dat kost niks. Ook doe ik vrijwilligerswerk en daar geniet ik enorm van!
Op het moment is mijn naaimachine kapot, mocht het zo zijn dat iemand er 1 heeft staan die niet gebruikt wordt, houd ik mij aanbevolen!

Uw verhaal delen?

Mocht u ook uw verhaal over armoede en het leven in armoede willen delen neem dan contact met ons op via iedereendoetmee@winterswijk.nl Onze ervaringsdeskundigen Linda Souisa en Ilse van der Zee nemen dan graag contact met u op.

Foto Marina

Maria: "Een abonnement op de bibliotheek is heerlijk".