‘Ik kon me financieel redden, tot dat de coronacrisis uitbrak’

In het gemeentenieuws schenken we aandacht aan persoonlijke verhalen achter armoede. Wat doet armoede met je, hoe kleurt het je leven, en hoe probeer je toch het beste uit het leven te halen terwijl de omstandigheden misschien niet optimaal zijn. Deze keer leest u over een ervaring van een inwoonster die haar verhaal liever anoniem doet.

In 1999 ben ik afgekeurd en door mijn medische situatie ben ik niet in staat om te werken. De oorzaak daarvan is dat ik aan poli artrose lijd. Ik vond en vind het besluit dat ik afgekeurd werd erg lastig te accepteren omdat ik geestelijk niets mankeer. Ik wil eigenlijk van alles, maar mijn lichaam laat dit helaas niet toe.

Doordat ik afgekeurd ben, heb ik een laag inkomen. Door schulden uit het verleden sta ik op dit moment onder bewind en ben ik in afwachting van een schuldhulptraject. Dat betekent dat ik mij op dit moment moet redden met 30 euro in de week. Iedere vrijdag haal ik een pakket bij de voedselbank. Voor kleding mag ik gebruik maken van de kledingbank. Ik kon me hiermee redden tot dat het coronavirus uitbrak.

Coronacrisis zorgt ervoor dat ik me minder goed red

Ik heb het idee dat de prijzen in de supermarkten zijn gestegen. Ondanks dat ik niet meer boodschappen haal dan voorheen, is het totaalbedrag een stuk hoger dan voor de coronacrisis. Mensen met een laag weekbudget gaan het zo helaas niet redden, dat vind ik erg. Ik hoop dat mijn bewindvoerder mij hiermee kan helpen, zodat ik me financieel toch beter kan redden.

foto koekjestrommel

Actief en gezond blijven

Tijdens de coronacrisis merk ik dat ik meer zin heb in tussendoortjes. Om te voorkomen dat ik in één keer de koekjestrommel leeg eet drink ik veel water. Om de tijd wat te doden, ben ik wat actiever op Facebook dan voorheen. Voor zover ik het kan, probeer ik in beweging te blijven.

Uw verhaal delen?

Mocht u ook uw verhaal over armoede en het leven in armoede willen delen neem dan contact met ons op via iedereendoetmee@winterswijk.nl
Onze ervaringsdeskundigen Linda Souisa en Ilse van der Zee nemen dan graag contact met u op.