Inhoud van het gemeentenieuws

Koop uw fietshelm met €25 korting in Gelderland
Meedoenregeling voor volwassenen
Vergadering algemene raadscommissie 11 april 2024
Wet Basisregistratie Personen
Agenda
Officiële bekendmakingen
Besluiten van het college van B en W
 

Koop uw fietshelm met €25 korting in Gelderland

Provincie Gelderland vindt het belangrijk dat oudere fietsers zo lang mogelijk plezier houden in het fietsen, maar ook dat zij met zekerheid op de fiets stappen. Fietsen helpt ouderen langer gezond, sociaal en zelfredzaam te blijven. Daarom organiseert de provincie opnieuw een actie voor oudere fietsers om met korting een fietshelm aan te schaffen bij een fietsenwinkel in Gelderland.

Fietshelm kortingsactie

De actie loopt van 10 april 2024 tot en met uiterlijk 31 augustus 2024, zolang de voorraad strekt. Koopt u een goedgekeurde fietshelm bij een van de deelnemende fietsenwinkels(externe link)? Dan krijgt u 25 euro korting.

Fietshelm

Wist u dat het dragen van een fietshelm de kans op ernstig hoofd- en hersenletsel verkleint met 60% bij een val of botsing? Met een fietshelm zit u dus zeker in het zadel. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden.

De fietshelmkortingsactie wordt uitgevoerd vanuit programma Doortrappen, in opdracht van provincie Gelderland.

man met fietshelm

Meedoenregeling voor volwassenen

Bent u 18 jaar of ouder en woont u in de gemeente Winterswijk? En heeft u een laag inkomen (tot 100% bijstandsnorm)? Dan heeft u misschien recht op de Meedoenregeling voor volwassenen(externe link).

Als u recht heeft op de Meedoenregeling voor volwassenen ontvangt u een bedrag van € 150,- per persoon per jaar. Dit bedrag kunt u besteden aan activiteiten of producten die te maken hebben met sport of cultuur. Denk aan een abonnement op de sportschool, nieuwe sportkleding of een avondje naar het theater.

sportkleding

Inkomen

Op de website van Fijnder(externe link) vindt u tot welk inkomen en vermogen u de Meedoenregeling kunt aanvragen. Een aanvraag doen voor de regeling kan van 1 januari 2024 tot en met 31 december 2024 via het aanvraagformulier op de website.

Vergadering algemene raadscommissie 11 april 2024

U bent van harte welkom bij deze vergadering aanwezig te zijn; u kunt de vergadering ook via een livestream volgen(externe link) (of later terugkijken).

Wet Basisregistratie Personen

Uit onderzoek is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Wet Basisregistratie personen (Wet BRP) staan ingeschreven. Het gemeentebestuur heeft daarom het voornemen deze personen uit te schrijven. De gevolgen hiervan zijn dat men geen gebruik meer kan maken van overheidsvoorzieningen (zoals aanvraag paspoort, kinderbijslag, AOW enzovoort). Het is daarom van groot belang zo spoedig mogelijk aangifte van verhuizing te doen. Onderstaande personen zijn ook aangeschreven en dienen binnen vier weken na verzenddatum van het voornemen contact op te nemen met het team Burgerzaken via telefoonnummer 0543 543 543. Indien deze personen zich niet binnen deze periode melden, worden zij uitgeschreven uit de Basisregistratie Personen.

Voorletters en geslachtsnaamGeboortedatumVerzenddatum voornemen
S.G. Németh09-02-198826-3-2024
F. Cauxeiro21-07-199526-3-2024
M.J. Novák29-10-198326-3-2024
H. J. Meijerman15-10-196727-3-2024
A. Mennings14-10-200227-3-2024

Agenda

DatumOmschrijving
4 aprilPolitiek forum om 19.30 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25 (ingang aan de kant van het station). Onderwerp:   Beleidsvisie Toerisme & Recreatie, Jongerenwerk, jongerenbeleid en jongeren in Winterswijk en Hervormingsagenda Jeugd. Meer info leest u in  het gemeentenieuws van 26 maart 2024.
5 aprilInloopspreekuur openbaar vervoer(externe link) van 14.00 uur tot 15.30 uur in de Bibliotheek Oost-Achterhoek, Parallelweg 5 Winterswijk.
8 aprilDe Adviesraad Sociaal Domein vergadert van 19.30 tot 20.30 uur in het gemeentekantoor van Winterswijk, Stationsstraat 25.
Vergadering bijwonen? Aanmelden en informatie via wmoraad@winterswijk.nl
11 aprilOpenbare vergadering Commissie Omgevingskwaliteit om 18.00 uur in het gemeentekantoor, Stationsstraat 25 in Winterswijk. Wenst u aanwezig te zijn als toehoorder tijdens deze vergadering neemt u dan contact op met Marieke Navis om u aan te melden, mnavis@winterswijk.nl.

Officiële bekendmakingen

De gemeente Winterswijk publiceert haar bekendmakingen en kennisgevingen digitaal. Via www.officielebekendmakingen.nl(externe link) blijft u op de hoogte van alle bekendmakingen en kennisgevingen. U kunt de bekendmakingen in uw buurt zelf op die website opzoeken, maar u kunt ook wekelijks een e-mail ontvangen met bekendmakingen die voor u relevant zijn. U meldt zich aan voor deze e-mailservice op www.overheid.nl(externe link). U krijgt dan elke week automatisch een overzicht van de voor u relevante publicaties en kunt direct doorklikken naar de bekendmakingen.

Officiële bekendmakingen leest u op de pagina Bekendmakingen.

Besluiten van het college van B en W

Het college van burgemeester en wethouders vergadert iedere dinsdag over beleid, samenwerking en financiën. De besluiten die het college neemt, leest u op de pagina collegebesluiten.