Denk en doe mee op één van onze werkconferenties!

Wij ontmoeten je graag op één van onze werkconferenties over een Armoedevrij Winterswijk 2040. We maken daar met elkaar de plannen klaar en gaan na deze bijeenkomsten met elkaar aan de slag om armoede te doorbreken. Wil jij meedenken én meedoen? Meld je dan gauw aan via iedereendoetmee@winterswijk.nl. Jij bent van harte welkom!

Data en locatie

Datum en tijdstip Locatie Werkgroep
Dinsdag 18 Juni 18.00  - 21.30 uur Gemeentekantoor, Stationsstraat 25, Winterswijk Taboe doorbreken
Maandag 24 juni 18.00  - 21.30 uur Gemeentekantoor, Stationsstraat 25, Winterswijk Systeem versimpelen
Dinsdag 25 juni 18.00  - 21.30 uur Gemeentekantoor, Stationsstraat 25, Winterswijk Kinderen, jeugd en generatiearmoede

De inloop is vanaf 17.45 uur. We starten stipt 18.00. Vergeet je niet aan te melden!

Aanmelden – Ja graag!

Je kunt je aanmelden via iedereendoetmee@winterswijk.nlof bellen met Colette Wever via 0543 543543. Het is belangrijk je voor de werkconferenties aan te melden. Er komt namelijk heel wat organisatie bij kijken.

De Werkgroepen en Inspiratiegroepen - Wat hebben we al?

Wij zijn trots op al die mensen die in april, mei en juni  hun avonden opofferden om samen plannen te maken. In drie werkgroepen hebben zij zich over drie onderwerpen gebogen: 'taboe doorbreken', 'systeem versimpelen' en 'kinderen, jeugd en generatiearmoede'.  De werkgroepen hebben zich gebogen over oplossingsrichtingen, die we in de werkconferenties verder willen brengen tot concrete acties. De werkgroepen hebben hiermee hun werk ‘opgeleverd’ en zullen dit presenteren. Waar gaat het nu precies om? Wat is nu eigenlijk het probleem? Wat zou een oplossing kunnen zijn? En ….. wat gebeurt er al in Nederland?

Werkconferenties – Dit gaan we doen!

Werkconferenties? Dat klinkt chique! Gelukkig is dat het niet. Op de werkconferenties gaan we aan de slag om de oplossingen die in de werkgroepen bedacht zijn samen te horen, mooier te maken, aan te vullen en  eventueel nieuwe oplossingen toe te voegen. Natuurlijk starten we met een gezamenlijke probleemstelling en werken we toe naar gezamenlijke oplossingen. Hoe maken we het systeem simpeler, doorbreken we het taboe rondom armoede en zorgen we dat kinderen gelijke kansen hebben om mee te doen? Wie kiezen met elkaar met welke oplossingen we aan de slag gaan en we vragen onder welke oplossingen jij je schouders kunt en wilt zetten. Jouw aanwezigheid doet er dus toe! Het is samen denken, kiezen én…… doen!

Wie worden allemaal uitgenodigd?

Iedereen is welkom! We ontmoeten graag inwoners, bedrijven, organisaties en verenigingen die geloven dat we samen armoede kunnen doorbreken. Mensen die ideeën hebben én aan de slag willen! Het is dus geen vrijblijvende praat- en denkavond. We gaan samen kiezen én aan de slag!

Krijgen we nog informatie voor de werkconferentie?

Zeker! Een week voor de werkconferentie ontvang je informatie over het onderwerp waar jij je voor hebt opgegeven. De informatie maakt dat je alvast je geest kunt scherpen. Achteraf krijg je een overzicht van wat die avond besproken is.

Wat hebben we aan het einde van de avond?

Aan het einde van de avond weten we met welke oplossingen en activiteiten we aan de slag gaan direct en ietsje later. Verder weten we ook wie mee gaat werken aan welke oplossing. Misschien hebben we zelfs al een vervolgmoment gepland om jeukende handen aan het werk te laten gaan.

Filmpjes