Sinds maart 2024 is de nieuwe ROVA-app(externe link) beschikbaar in de App- en Play-store. Met de nieuwe ROVA-app heeft u altijd snel toegang tot actuele informatie rondom de inzamelmomenten, nieuwsberichten en andere handige informatie over afval en grondstoffen, zoals tips en de afvalscheidingswijzer. 

Het is belangrijk om de nieuwe ROVA-app te downloaden, want vanaf april 2024 vervalt de oude app. Vanaf dat moment is de meest recente informatie alleen te vinden in de nieuwe ROVA-app. 

Hoe download ik de nieuwe ROVA-app? 

De nieuwe ROVA-app(externe link) is te downloaden in de App- en Playstore. De nieuwste versie van de ROVA-app is te herkennen aan het icoon van het ROVA-roodborstje.

Waarom een nieuwe ROVA-app? 

De nieuwe ROVA-app is ontwikkeld om een veilige en technisch goede app te kunnen bieden. Bestaande functionaliteiten voor inzamelmomenten, het zelf regelen van afspraken en de nieuwsberichten hebben weer hun plek gekregen in de nieuwe ROVA-app. Deze functionaliteiten zijn verbeterd in vormgeving, voor een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk resultaat. Daarnaast biedt de nieuwe ROVA-app meer mogelijkheden voor het aanbieden van informatie op maat en voor het doorontwikkelen daarvan.

Een ander belangrijk verschil in de nieuwe ROVA-app is het instellen van meldingen. Door de verbeterde techniek is deze optie nu makkelijker in gebruik, met een veel kleinere kans op foutmeldingen en betere mogelijkheden voor monitoring.

In de nieuwe ROVA-app staat een welkom-bericht, waarin op hoofdlijnen wordt uitgelegd waar welke informatie te vinden is. Toch nog vragen? Dan is het klantcontactcentrum bereikbaar via telefoonnummer 038 427 37 77.